STRELJANJE

V streljanju v Bruslju ranjena asistentka evropskega poslanca

Ranjeni so bili štirje ljudje, oblasti pa incidenta ne obravnavajo kot terorističnega.
Fotografija: Župan bruseljskega predela Ixelles, kjer je prišlo do streljanja, je omenil možnost, da je incident povezan z drogami. FOTO: Johanna Geron Reuters
Odpri galerijo
Župan bruseljskega predela Ixelles, kjer je prišlo do streljanja, je omenil možnost, da je incident povezan z drogami. FOTO: Johanna Geron Reuters

V streljanju, ki je v sredo zvečer odjeknilo v središču Bruslju, je bila ranjena tudi asistentka evropskega poslanca Evropske ljudske stranke (EPP) iz Švedske, so v stranki potrdili za portal Politico. Skupno so bili sicer po poročanju belgijskih medijev ranjeni štirje ljudje, oblasti pa incidenta ne obravnavajo kot terorističnega.

Asistentko so prepeljali v bolnišnico, njeno življenje pa naj ne bi bilo ogroženo, je za Politico potrdil tiskovni predstavnik EPP, ki ni navedel niti imena asistentke niti poslanca, za katerega dela.

Predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola je za Politico prek svojega predstavnika sporočila, da je v mislih z ranjeno članico osebja parlamenta in drugimi ranjenimi v streljanju. Vsem je zaželela hitro okrevanje.

Nič še ne kaže, da bi šlo za teroristični napad. Župan bruseljskega predela Ixelles, kjer je prišlo do streljanja, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP omenil možnost, da je bil incident povezan z drogami. Življenje enega od ranjenih naj bi bilo ogroženo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije