V ŠPANIJI

V Evropi mogoč primer nalezljive bolezni, od katere umre 88 % okuženih, cepiva ni

Moški v Španiji, za katerega so sumili, da je okužen s smrtonosnim vurusom, je bil negativen, a ga bodo za vsak primer znova testirali v prihodnjih tednih.
Fotografija: Rezultati testov, ki ugotavljajo, ali ima bolnik res omenjeni virus, naj bi bili znani do konca tedna. FOTO: Rost-9d Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Rezultati testov, ki ugotavljajo, ali ima bolnik res omenjeni virus, naj bi bili znani do konca tedna. FOTO: Rost-9d Getty Images/istockphoto

Španija je odkrila prvi sumljiv primer virusa Marburg, smrtonosne nalezljive bolezni, zaradi katere je v Ekvatorialni Gvineji v karanteni več kot 200 ljudi, so sporočile zdravstvene oblasti v španski regiji Valencia.

34-letnega moškega, ki je bil nedavno v Ekvatorialni Gvineji, so premestili iz zasebne bolnišnice v izolacijsko enoto v bolnišnici La Fe v Valencii, so sporočile regionalne zdravstvene oblasti.

image_alt
Kaj je virus Marburg? Zelo nalezljiv, umrljivost je do 88 odstotkov, in to so njegovi simpotomi

Trije zdravstveni delavci, ki so oskrbeli moškega, so bili preventivno izolirani.

Znova ga bodo testirali v prihodnjih tednih

Moški v Španiji, za katerega so sumili, da je okužen s smrtonosnim vurusom, je bil negativen in nima virusa, je kasneje sporočilo ministrstvo za zdravje. Bolnika pa bodo za vsak primer znova testirali v naslednjih tednih, so povedali uradniki.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) ima lahko virus Marburg smrtnost do 88 odstotkov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije