BOŽIČNI PRAZNIKI

V Barceloni poostrili varnostni nadzor

Na božični večer ostaja strah pred terorističnimi napadi.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto

BARCELONA – V Barceloni so oblasti poostrile varnostni nadzor. Stopnja nevarnosti v Španiji sicer ostaja na drugi najvišji stopnji, so sporočili s španskega notranjega ministrstva. »V času božiča in novega leta bodite previdnejši na območjih prometa avtomobilov, tudi avtobusov, na območju Ramble v Barceloni,« je na twitterju opozoril konzularni oddelek State Departmenta.

Na udaru predvsem turistične lokacije

Ob tem so dodali, da bi lahko »teroristi z malo ali brez opozorila napadli priljubljene turistične lokacije, prometna središča in druga javna območja«. Katalonski notranji minister Miguel Buch je danes v radijskem intervjuju povedal, da resno jemljejo vse grožnje in da vse preiščejo.

Avtobus bi lahko zapeljal v množico

Španski časniki so medtem navajali različne vire iz vrst policije, da oblasti iščejo 30-letnega Maročana z dovoljenjem za vožnjo avtobusa. Sumili naj bi, da bi lahko v Barceloni nameraval z avtobusom zapeljati v množico. Tiskovni predstavnik regionalne policije v Kataloniji ni potrdil teh navedb, je pa povedal, da so na območjih z veliko ljudmi začasno okrepili varnostne ukrepe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije