VOJNA

Ukrajina ponoči tarča ruskih napadov z raketami in droni

»Izstreljenih je bilo 19 manevrirnih raket. Naša zračna obramba jih je sestrelila 14,« je sporočil tiskovni predstavnik ukrajinskih letalskih sil.
Fotografija: FOTO: Valery Melnikov, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Valery Melnikov, Reuters

Ukrajina je bila ponoči tarča novih ruskih napadov z raketami in droni, so sporočili iz ukrajinske vojske. Nad regijama Kijev in Dnipropetrovsk je zračna obramba sestrelila 14 od 19 izstreljenih manevrirnih raket. Tarča raketnega napada je bil tudi Harkov, pri čemer je bila ranjena ena oseba. Dnipropetrovsk so ruske sile napadle tudi z droni.

»Izstreljenih je bilo 19 manevrirnih raket. Naša zračna obramba jih je sestrelila 14,« je sporočil tiskovni predstavnik ukrajinskih letalskih sil. Dodal je, da so bile rakete sestreljene nad kijevsko regijo in Dnipropetrovskom, ciljale pa naj bi ključno infrastrukturo. Prvič po 79 dneh je bila tarča raketnega napada tudi prestolnica Kijev.

Ukrajinske letalske sile so predtem po poročanju ukrajinske tiskovne agencije Ukrinform sporočile, da je Rusija ponoči s šestimi raketami tipa S-300 napadla mesto Harkov, s sedmimi droni tipa šahed pa regijo Dnipropetrovsk.

»Okupatorji so šestkrat zadeli Harkov,« je na Telegramu zapisal guverner regije Oleg Sinegubov in dodal, da so eno osebo oskrbeli na kraju napada. Zadetih je bilo več mestnih okrožij, pri čemer so bile poškodovane stanovanjske stavbe, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po podatkih ukrajinskega ministrstva za energijo je bil v četrtek popoldne v ločenem napadu zadet tudi premogovnik v mestu Toretsk na vzhodu države. Ranjena je bila ena oseba, odpeljali so jo v bolnišnico.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije