NARODNI JUNAK

Ukrajina ima novega narodnega junaka, vsi slavijo tega ostrostrelca (VIDEO)

Z mitraljezom browning M2 je sestrelil raketo, usmerjeno proti Kijevu.
Fotografija: Oleksij. FOTO: Zaslonski Posnetek, X
Odpri galerijo
Oleksij. FOTO: Zaslonski Posnetek, X

Ruski napadi na Kijev potekajo že drugi dan, sredi najhujšega raketiranja pa se je na družbenih omrežjih pojavil posnetek ukrajinskih kopenskih sil, ki streljajo na ruske rakete, poročajo tuji mediji.

Enemu od njih je uspelo narediti skoraj nemogoče – z mitraljezom browning M2 sestreliti križarsko raketo na nočnem nebu. S tem je postal ukrajinski narodni junak, o čemer pričajo tudi posnetki in zapisi na omrežju X. 

O tem je poročal svetovalec ukrajinskega ministra za notranje zadeve Anton Geraščenko:

»Ministrstvo za notranje zadeve Ukrajine je pokazalo vojaka Nacionalne garde, ki je v noči na 21. marec sestrelil križarsko raketo, ki je bila usmerjena proti Kijevu. Ime mu je Oleksij. Je protiletalski ostrostrelec brigade Burevy. Kot del mobilne strelske skupine vojak skupaj s soborci varuje ukrajinska mesta med napadi sovražnikov,« je pojasnil Geraščenko in prenesel besede novega junaka:

»Stekel sem na položaj. Po oceni situacije sem vizualno našel tarčo s termovizijsko kamero in zadel projektil. Za vse sem imel dobesedno nekaj sekund,« je dejal Oleksij. Trenutek kasneje je videl, kako je raketa eksplodirala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije