PO UNIČUJOČEM POTRESU

Turčija: v dežju in mrazu iščejo preživele, medtem pa nov potres (FOTO)

Nov potres v osrednji Turčiji, tokrat z magnitudo 5,5 v bližini mesta Golbasi.
Fotografija: Hatay, Turčija. FOTO: Umit Bektas Reuters
Odpri galerijo
Hatay, Turčija. FOTO: Umit Bektas Reuters

Reševalci v Turčiji in Siriji po ponedeljkovem uničujočem potresu ob nizkih temperaturah in močnem deževju med ruševinami več tisoč stavb nadaljujejo iskanje preživelih. Po zadnjih podatkih turških oblasti je umrlo več kot 4300 ljudi, najmanj 19.000 je ranjenih, poročajo tuje tiskovne agencije.

Iz osrednje Turčije so zgodaj zjutraj poročali o novem potresu z magnitudo 5,5 v bližini mesta Golbasi.

V Turčiji 2921 mrtvih, v Siriji 1460

V Turčiji se je število smrtnih žrtev po zadnjih podatkih povečalo na 2921, število ranjenih pa na 15.834, je sporočila državna agencija za izredne razmere, medtem ko je v Siriji umrlo najmanj 1460 ljudi, ranjenih pa je 3400.

Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da bi se lahko število smrtnih žrtev še povečalo, saj so številni še vedno ujeti pod ruševinami.

Turške in sirske ekipe za odzivanje na nesreče poročajo, da je bilo v več mestih porušenih več kot 5600 stavb, vključno s številnimi večnadstropnimi stanovanjskimi bloki, v katerih so ob prvem potresu spali prebivalci.

V Turčiji so iz ruševin več tisoč stavb rešili več kot 7800 ljudi, je sporočila vlada.

Kot smo poročali, je jugovzhod Turčije in severozahod Sirije v ponedeljek prizadel katastrofalni potres z magnitudo 7,8. Sledilo je več deset popotresnih sunkov, nato je čez štiri ure območje stresel nov potres z magnitudo 7,5. Žarišče je imel prav tako na jugovzhodu Turčije, štiri kilometre jugovzhodno od mesta Ekinozu na globini deset kilometrov.

image_alt
Dramatičen posnetek: poročal o posledicah tresenja tal, ko se je začel še en katastrofalen potres (VIDEO)

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije