ZNIŽANJE

Dobro novico za Trumpa pokvaril sodnik: sojenje v zvezi s plačilom pornografski igralki 15. aprila

Donald Trump bi moral do danes plačati 464 milijonov dolarjev, sodišče pa je znesek znižalo na 175 milijonov.
Fotografija: Donald Trump bi moral do danes plačati 464 milijonov dolarjev, sodišče pa je znesek znižalo na 175 milijonov. FOTO: Spencer Platt Via Reuters
Odpri galerijo
Donald Trump bi moral do danes plačati 464 milijonov dolarjev, sodišče pa je znesek znižalo na 175 milijonov. FOTO: Spencer Platt Via Reuters

Newyorško državno prizivno sodišče je danes krepko znižalo zahtevani znesek za varščino Donaldu Trumpu, ki jo mora plačati za nadaljevanje postopka pritožbe v tožbi pravosodne ministrice Letitie James, poročajo ameriški mediji. Trump bi moral do danes plačati 464 milijonov dolarjev, sodišče pa je znesek znižalo na 175 milijonov.

image_alt
Pri Trumpu in Melaniji slavijo: Barron praznuje prelomen rojstni dan, oglasil se je tudi Janša (FOTO)

Ob tem je bivšemu predsedniku ZDA še podaljšalo rok za plačilo 175 milijonov dolarjev varščine za deset dni. Skupni znesek kazni je 464 milijonov in narašča naprej.

Trump do danes ni našel nikogar, ki bi bil pripravljen jamčiti za 464 milijonov dolarjev, njegovi odvetniki pa so prizivnemu sodišču prejšnji teden povedali, da nima toliko denarja.

Pomembno olajšanje bremena za bivšega predsednika

Bivši predsednik je nato v petek na svojem omrežju Truth Social kljub temu objavil, da ima na voljo približno pol milijarde dolarjev gotovine za varščino, vendar pa je ni poravnal.

Letitia James je v tožbi trdila, da je Trump lažno prikazoval vrednost svojega premoženja za pridobitev ugodnejših posojil, kar je sodnik potrdil že lani, februarja pa je določil znesek kazni. Znesek je skupaj z obrestmi narasel na 454 milijonov dolarjev, kar bi moral Trump poravnati do danes, da se izogne zaplembam premoženja in za nadaljevanje postopka pritožbe na Engoronovo odločitev.

image_alt
Gospa Trump, boste podpirali moža? Zanimiv odgovor Melanie

Odločitev prizivnega sodišča je Trumpu prinesla pomembno olajšanje bremena in podaljšalo rok, da najde nekoga, ki bo jamčil za varščino.

Na to so se ogorčeno odzvali njegovi kritiki iz vrst demokratov, ki trdijo, da za Trumpa očitno velja drugačna pravica kot za vse ostale Američane.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije