ANTHONY FAUCI

To je infektolog, ki ga je Trump označil za idiota (FOTO)

Objavljeno 20. oktober 2020 19.09 | Posodobljeno 20. oktober 2020 22.00 | Piše: STA, M. U.

Trumpovi sodelavci so pojasnili, da se je predsednik le šalil.

FOTO: Joshua Roberts. Reuters
Ameriški predsednik Donald Trump je v času naraščanja okužb s koronavirusom v ZDA direktorja nacionalnega inštituta za zdravje Anthonyja Faucija označil za enega od idiotov, ki jih ljudje, naveličani koronavirusa, ne morejo več poslušati.

image
REUTERS FOTO: Yuri Gripas, Reuters

Trump je govoril po telefonu s svojimi sodelavci v predsedniški kampanji, pogovor pa so lahko poslušali tudi predstavniki medijev.

Trumpa je pogrel pogovor Faucija za televizijo CBS, ki je bil objavljen v nedeljo zvečer. Fauci se na televiziji drži za glavo, ko govori, da ni niti najmanj presenečen, da se je Trump okužil glede na njegov odnos do pandemije. Fauci je tudi dejal, da ga Bela hiša ovira pri komunikaciji z mediji in bi si želel več priložnosti, da javnosti neposredno pove kaj o pandemiji.

Bela hiša trdi, da Faucija nihče ne ovira, in v dokaz ponuja njegove izjave in seveda pogovor za CBS, ki je tako pogrel Trumpa.

Predsednik se je šalil

Turmp je sodelavcem kampanje med drugim zagotovil, da je prepričan o svoji zmagi na volitvah 3. novembra, čeprav je zadnje dni na svojih zborovanjih dovolil nekaj dvoma in celo dejal, da bo zapustil ZDA, če na volitvah zmaga demokrat Joe Biden.
image
REUTERS FOTO: Leah Millis. Reuters

Trumpovi sodelavci so pojasnili, da se je predsednik le šalil. Trump izraža začudenje nad anketami, ki mu kažejo zaostanek za Bidnom glede na to, da na svoja zborovanja še vedno privablja veliko ljudi.
Deli s prijatelji