IZ LESA BODO KASNEJE IZDELALI IGRAČE ZA OTROKE

Ste videli, kakšno božično drevo ima Vatikan? Takega ne vidimo pogosto (VIDEO)

Na Trgu svetega Petra v Vatikanu so danes prižgali lučke na božičnem drevesu in odkrili jaslice poleg njega. Na posnetkih na spletu lahko vidimo, da lučke na drevesu izrisujejo različne vzorce.
Fotografija: Zbralo se je veliko ljudi. FOTO: Remo Casilli Reuters
Odpri galerijo
Zbralo se je veliko ljudi. FOTO: Remo Casilli Reuters

Na Trgu svetega Petra v Vatikanu so danes na slovesnosti, ki se je je udeležilo veliko število ljudi, prižgali lučke na božičnem drevesu in odkrili jaslice poleg njega, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Vatikan letos krasi 30 metrov visoka jelka iz italijanske dežele Piemont. Drevo bodo po koncu prazničnih dni poslali podjetju, ki bo iz njegovega lesa izdelalo igrače za otroke, te pa bodo nato razdelili prek Karitasa.

To so »geste spoštovanja in hvaležnosti za darove Boga«, je dejal papež Frančišek, ki je danes sprejel delegacijo iz Piemonta, od koder je prispelo drevo.

Jaslice se medtem tokrat poklanjajo 800. obletnici prvih jasli, ki jih je v votlini blizu kraja Greccio postavil Frančišek Asiški in prihajajo iz škofije Rieti severno od Rima. Njihova postavitev med drugim predstavlja štiri frančiškanska svetišča iz tamkajšnje Rietske doline.

Tako božično drevo kot jaslice bodo postavljene do praznika Jezusovega krsta 7. januarja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije