KORONAVIRUS

Šok za študente: profesorica umrla med predavanjem

Prosili so jo za naslov, da bi k njej poslali rešilca, a ni mogla do sape.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo

Profesorica zgodovine na eni od fakultet v Buenos Airesu v Argentini se je med predavanjem prek spleta zgrudila in umrla, poroča Washington Post. Kot še pišejo, naj bi 46-letna Paola De Simone zbolela za koronavirusom. Med predavanjem naj bi študentom dejala, da težko diha, nakar se je pred njihovimi očmi začela borba za življenje. 

Študenti, ki so spremljali njeno predavanje, so hudo stisko tako zaznali, prosili so jo, da pove naslov, saj so želeli k njej poslati rešilca, a nesrečnica ni zmogla priti do zraka. »Ne zmorem,« je uspela izdaviti nekaj trenutkov, preden se je zgrudila. Nekaj ur kasneje jo je žal že pokojno našel njen mož, ki je sicer po poklicu zdravnik. 

Ena od študentk Ana Breccia, 23, je opisala zadnje trenutke, preden je profesorico obšla huda slabost: »Predavanje je začela s tem, da ima težave z dihanjem. Videli smo, da je v še slabšem zdravstvenem stanju kot je bila. V enem trenutku ni zmogla nadaljevati predstavitve, niti govoriti.«

De Simone je na družabnih omrežjih vsakodnevno poročala o bitki, ki sta jo imela s koronavirusom. Povedala je, da je zelo zapleteno in da je že štiri tedne pozitivna na virus, simptomi pa kar ne pojenjajo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije