AFERA

Šok v parlamentu: poslanec kupoval kokain od prodajalcev ljubezni

Britanskega poslanca je odnesel kokain.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Guliver/getty Images

LONDON – Dolgoletni britanski poslanec Keith Vaz (62) je napovedal odhod iz parlamenta, potem ko so v javnosti pricurljale informacije o njegovi vpletenosti s škandal s kokainom. Vaz, ki je mesto Leicester v parlamentu zastopal od leta 1987, je v nedeljo zvečer sporočil, da se ne decembrskih predčasnih parlamentarnih volitvah ne bo vnovič potegoval za poslanski sedež.

Pristojna parlamentarna komisija je Vaza sicer zaradi kokainskega škandala oktobra za šest mesecev začasno že odslovila iz parlamenta. Tabloid Sunday Mirror je septembra 2016 poročal, da je Vaz v svoje stanovanje v Londonu povabil dva prostituta, pred katerima se je pretvarjal, da je Jim, prodajalec industrijskih pralnih strojev. Nato je od njiju želel kupiti kokain, češ da je za nekoga drugega.

Pred pristojno komisijo je Vaz trdil, da je moška povabil na pogovore o prenovi stanovanja, a v komisiji so te trditve označili za absurdno. Danes 62-letni Vaz, ki se je staršem iz indijske Goe rodil v Jemnu, je pred komisijo trdil tudi, da je zaradi tega incidenta trpel za resnimi psihičnimi težavami, zaradi česar se je moral tudi zdraviti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije