GNOJENJE

Rusko vas so prekrile muhe

Kmet je gnojil polja s kokošjimi iztrebki in kadavri. Po mokri pomladi čez noč poletne temperature.
Fotografija: Muhe so prekrile človeška bivališča. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Muhe so prekrile človeška bivališča. FOTO: Youtube

V ruski vasi Lazorevi na Uralu se dogaja nekaj nenavadnega – pojavilo se je nepregledno število muh. Tisti, ki so pomislili, da je napočil sodni dan in bomo morali plačati za svoje grehe, so se zmotili. Krivec je lokalni kmet, ki je z iztrebki kokoši pognojil svoja polja.
Uporaba insekticidov ne zaleže. FOTO: Youtube
Uporaba insekticidov ne zaleže. FOTO: Youtube

S tem je ustvaril popolne razmere za razmnoževanje muh. Vaščani ne morejo verjeti svojim očem, saj so njihove ulice prekrite z velikanskimi roji nadležnega mrčesa. Prebivalci z domov vsak dan odnašajo polna vedra muh, a se tako hitro razmnožujejo, da jih ne uspejo sproti odstranjevati. »To je neznosno, muhe so povsod!« je zgrožena domačinka.


»Strah me je za otroke. Muhe poskušamo uničiti s strupenimi kemikalijami, a moramo potem dihati ta zrak.« Nekateri pravijo, da je kmet poleg iztrebkov po poljih nametal mrtve kokoši. Perutnirar, ki je kmetu prodal iztrebke, je povedal, da je to povsem normalna praksa.

»To je veliko bolje od umetnih gnojil,« meni Maksim Maksimov. »Nismo imeli sreče z vremenom. Mokra pomlad, potem pa se nenadoma dvignejo temperature, kar ustvari ugodne razmere za razmnoževanje muh.« Kmet Andrej Šavčenko noče prevzeti odgovornosti. Pravi, da ni nobenega dokaza, da so njegova polja gojišče muh.


»Muhe nimajo napisa, ki bi dokazal, da prihajajo od mene. Morali bi proučiti, od kod so priletele.« Oblasti so že sprožile preiskavo, in če bo spoznan za krivega, ga lahko doletita dve leti zapora. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije