ZOPET TRESENJE TAL

Premier v solzah, pod ruševinami so jo našli s starši in bratom

Albanijo je danes ponovno streslo z močjo 5,1 po Richterjevi lestvici.
Fotografija: Številne države, med njimi tudi Slovenija, so Albaniji priskočile na pomoč. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Številne države, med njimi tudi Slovenija, so Albaniji priskočile na pomoč. FOTO: Reuters

Prebivalcem Albanije, ki že dve noči ne spijo mirno, je nov strah v kosti nagnal močan potres, ki je malo pred 12. uro stresel širše območje Drača. Potres z močjo 5,1 stopnje po Richterjevi lestvici je tla stresel dva dni zatem, ko je še močnejši potres zahteval najmanj 40 življenj.
 
Preberite tudi:
Zajokal bi še kamen: najprej ji je umrl mož, v potresu hči, njej je počilo srce

Epicenter današnjega potresa je bil 25 kilometrov od Drača v globini dva kilometra v Jadranskem morju. Za sedaj ni informacij o morebitnih žrtvah ali zrušenih objektih. V Tirani je tresenje tal številne pognalo na ulice, v Draču pa je bila poškodovana bolnišnica, ki so jo osebje in pacienti hitro zapustili. Tresenje tal je bilo čutiti tudi ponoči, a so bili popotresni sunki blažji. Po potresu v Albaniji je streslo še BiH, Črno goro in Hrvaško.



Zaradi potresa, v katerem se je poškodovalo več kot 600 ljudi, je albanski premier Edi Rama za sredo razglasil dan žalovanja. Žalujejo pa tudi v njegovi družini. Premier ni mogel zadržati solz, ko so ga vprašali po novici, ki jo je sporočil njegov sin. Gregun Rama je namreč v potresu izgubil svojo zaročenko Kristi Reci, rojeno leta 1995. »Med številnimi žrtvami te naravne katastrofe je bila pod ruševinami najdena moja zaročenka, skupaj s svojim bratom, materjo in očetom,« je zapisal na instagramu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije