MNOGI SO SE MU SMEJALI

Po prodaji hiše živi na Filipinih kot v paradižu

Aleksander Pokovec je prodal vse imetje in se z družino preselil v Azijo. Pravi, da je treba tudi tam delati in da s 700 evri zagotovo ne živiš kot kralj.
Fotografija: Aleksander Pokovec z ženo Melariel in petletnim sinom Markom FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Aleksander Pokovec z ženo Melariel in petletnim sinom Markom FOTO: Osebni arhiv

LJUBLJANA, CEBU – Se še spomnite oglasa za prodajo hiše v Ljubljani, na elitni lokaciji ob gozdu v Šiški pod Rožnikom, v katerem je njen takratni lastnik Aleksander Pokovec kupcu ponujal še brezplačnega mercedesa 240E, letnik 2003? Bilo je leta 2014 in nekateri so takrat opozarjali, da gre za nateg in da je zapisana cena 364.000 evrov previsoka. Češ da bo treba vložiti še kar precej denarja v obnovo. A Pokovec se s tem ni preveč obremenjeval. Res je, da je moral na pravega kupca čakati več kot eno leto, a na koncu se mu je posel izšel.

Pokovčevi živijo na otoku Pacijan, le nekaj metrov stran od plaže. FOTO: Osebni arhiv
Pokovčevi živijo na otoku Pacijan, le nekaj metrov stran od plaže. FOTO: Osebni arhiv


»Hišo in podjetje sem uspešno prodal in sem zadovoljen s kupnino. Za hišo smo (brez nepremičninskih posrednikov) po zaslugi spletne strani, ki smo jo naredili prav za prodajo, dobili bistveno več, kot so napovedovali nepremičninski agenti, ki delajo večinoma po liniji najmanjšega odpora, kar pomeni, da ti nenehno razlagajo, kako se hiše težko prodajajo, in te poskušajo prepričati, da je najbolje, da čim bolj spustiš ceno, da bo njim lažje. Zanje seveda ni pomembno, če ti dobiš nekaj deset tisoč evrov manj, samo da oni čim lažje pridejo do svojih odstotkov,« nam danes s Filipinov razlaga Pokovec. Kupec mercedesa sicer ni vzel, je pa sogovornik prepričan, da je oglas zagotovo pomagal pri prodaji hiše. »Imeli smo približno 60 ogledov,« nam razloži in doda, da že približno leto in pol z ženo Melariel in petletnim sinom Markom živi v omenjeni azijski državi.


Imeli so približno 60 ogledov hiše. FOTO: Osebni arhiv
Imeli so približno 60 ogledov hiše. FOTO: Osebni arhiv

Zguba doma, zguba v tujini

Odločil se je, da se predčasno upokoji, pri nas proda vse svoje premoženje in z družino začne novo življenje na otoku Pacijan, ki je del filipinskega otočja Camotes. »Na življenje tukaj se ni težko privaditi, meni se zdi prav sanjsko,« nam pove in nadaljuje, da šele tam spoznava, kaj sta to duševni mir in sreča. 

Kupec hiše mercedesa ni vzel. FOTO: Osebni arhiv
Kupec hiše mercedesa ni vzel. FOTO: Osebni arhiv

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki« .

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije