VATIKAN

Papeža odpeljali na urgentno operacijo, iz Vatikana sporočili nove informacije

V bolnišnici bo ostal več dni.
Fotografija: Papež FOTO: Yara Nardi, Reuters
Odpri galerijo
Papež FOTO: Yara Nardi, Reuters

Papeža Frančiška so danes po splošni avdienci na Trgu svetega Petra sprejeli v rimski bolnišnici Gemelli, kjer mu bodo popoldan operirali trebušno kilo, da bi preprečili zaporo črevesja.

86-letni papež naj bi poseg prestal v splošni narkozi. Operacija je nujna zaradi ukleščene trebušne kile, ki Frančišku povzroča bolečine in druge težave, so sporočili iz Vatikana.

Sporočili so še, da bo Frančišek v bolnišnici ostal več dni, da bo lahko popolnoma okreval.

Frančišek je bil že v torek na kliniki Gemelli, kjer je opravil predvidene kontrolne preglede.

Bolnišnica Gemelli FOTO: Guglielmo Mangiapane, Reuters
Bolnišnica Gemelli FOTO: Guglielmo Mangiapane, Reuters

Papež je konec marca tri dni preživel v bolnišnici Gemelli na zdravljenju zaradi bronhitisa. Takrat so iz Vatikana sprva sporočili, da je šlo za načrtovane preglede, kasneje pa se je izkazalo, da so ga v bolnišnico odpeljali zaradi težav z dihanjem. Papež se je v Vatikan vrnil pravočasno za praznovanje velikega tedna in velike noči.

Konec maja pa je Frančišek zaradi povišane telesne temperature za en dan odpovedal uradne avdience in obveznosti. V zadnjem času se vse pogosteje sooča z različnimi zdravstvenimi težavami, vendar za zdaj kljub ugibanjem ni nakazal, da bi nameraval odstopiti s položaja vodje Katoliške cerkve tako kot njegov predhodnik Benedikt XVI.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije