ARTROZA KOLENA

Papež odpovedal številne obveznosti: znano, kakšno je njegovo zdravstveno stanje

Moral bo na operacijo.
Fotografija: Papež Frančišek. FOTO: Tony Gentile, Reuters Pictures
Odpri galerijo
Papež Frančišek. FOTO: Tony Gentile, Reuters Pictures

Papež Frančišek, ki je moral zaradi bolečin v desnem kolenu pred dnevi odpovedati več obveznosti, trpi za artrozo. Zdravniki, ki so ga pregledali, so mu svetovali operacijo z vstavitvijo proteze v koleno, je danes poročal milanski dnevnik Corriere della Sera.

Frančišek je v torek zaradi bolečin v kolenu in po zdravniškem nasvetu odpovedal svoje dnevne obveznosti, vključno z udeležbo na svetu kardinalov. Bolečine v kolenu papeža pestijo že dlje časa, zaradi njih je moral v zadnjih dneh že večkrat odpovedati svoje obveznosti.

Papež se je v sredo na splošni avdienci opravičil zaradi bolečine v kolenu. »Opravičujem se, da vas bom pozdravil sede,« je dejal po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA. Pojasnil je, da se njegovo desno koleno preprosto ne pozdravi.

Mučijo ga tudi bolečine v kolkih

V nedeljo tudi ni vodil maše v baziliki svetega Petra, ampak je sedel na stolu ob robu in le pridigal. Frančišek, ki je marca začel svoje deseto leto papeževanja, trpi zaradi akutnih bolečin v desnem kolenu, zaradi katerih se v zadnjem času ne more udeleževati nekaterih dogodkov ali voditi praznovanj. Hkrati trpi za bolečinami v kolkih, julija 2021 pa je prestal zahtevno operacijo debelega črevesa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije