TEŽAVE S PLJUČI

Papež na prošnjo zdravnikov ostaja v Vatikanu

86-letni papež, ki ima težave s pljuči, je bil med nedeljsko molitvijo videti izčrpan in je občasno kašljal.
Fotografija: Papež Frančišek je v soboto odpovedal vse načrtovane avdience. FOTO: Tony Gentile, Reuters Pictures
Odpri galerijo
Papež Frančišek je v soboto odpovedal vse načrtovane avdience. FOTO: Tony Gentile, Reuters Pictures

Papež Frančišek je na prošnjo zdravnikov odpovedal potovanje v Dubaj, kjer se je konec tedna nameraval udeležiti podnebne konference COP28, je danes sporočil vatikanski tiskovni predstavnik Matteo Bruni. Papež je v soboto zbolel za blagimi simptomi gripe in odpovedal več srečanj in drugih obveznosti, a se po navedbah Brunija že počuti bolje.

»Čeprav se je splošna klinična slika svetega očeta izboljšala, so ga zdravniki prosili, naj ne odpotuje na načrtovano potovanje v Dubaj. Papež Frančišek je z velikim obžalovanjem sprejel prošnjo zdravnikov, zato je potovanje odpovedano,« je po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa pojasnil Bruni.

image_alt
Papež zaradi bolezni molitev vodil iz rezidence: Videti je izčrpan

image_alt
Slovenija čaka svetnika, a proces lahko traja tudi več stoletij

Težave s pljuči

Ob tem je poudaril, da si papež še vedno želi »biti del razprav, ki bodo potekale v naslednjih dneh«. »Način, kako bi se to lahko zgodilo, bo določen v najkrajšem možnem času,« je dodal.

Papež Frančišek je v soboto odpovedal vse načrtovane avdience, v nedeljo pa je tradicionalno molitev angelovega čaščenja s prenosom v živo opravil v kapeli svoje rezidence v Vatikanu, namesto pred oknom apostolske palače kot običajno.

86-letni papež, ki ima težave s pljuči, je bil med nedeljsko molitvijo videti izčrpan in je občasno kašljal. Iz Vatikana pa so v ponedeljek sporočili, da se Frančišek sedaj počuti nekoliko bolje.

Preberite še:

image_alt
Pater Rupnik še ne bo mirno spal, zdaj se je vmešal papež Frančišek

image_alt
Papež za blaženo razglasil poljsko družino

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije