PRODAJA

Odločeno: SKB banka v roke Madžarov

Višine kupnine v Societe Generale niso razkrili.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Mavric Pivk, Delo

PARIZ – Francoski bančni velikan Societe Generale je z madžarsko finančno skupino OTP podpisal dogovor o prodaji SKB Banke in njenih hčerinskih družb. Kakšna je višina kupnine, v Societe Generale v sporočilu za javnost niso razkrili. OTP, ki naj bi bil tudi med tremi najresnejšimi interesenti za nakup Abanke, bo tako vstopil na slovenski trg.

Danes oznanjeni posel predvideva prodajo banke, ki spada v peterico največjih bančnih ustanov v državi, ter njenih hčerinskih družb SKB Leasing in SKB Leasing Select.

Posel bo po navedbah Societe Generale zaključen po odobritvi obeh bančnih regulatorjev, Banke Slovenije in Evropske centralne banke, ter varuha konkurence. Do tega naj bi prišlo v naslednjih mesecih.

Višine kupnine v Societe Generale niso razkrili, so pa med drugim zapisali, da naj bi imela prodaja na poslovanje skupine v prvem letošnjem polletju zaradi z njo povezanih slabitev negativen učinek v višini 67 milijonov evrov.

Kot je v sporočilu za javnost, ki je spremljalo današnjo objavo poročila o poslovanju v prvih treh mesecih leta, zapisal namestnik glavnega izvršnega direktorja francoske skupine Philippe Heim, je posel del njihove strategije preusmerjanja poslovanja iz držav v širši regiji jugovzhodna Evropa, da bi tako izboljšala svojo kapitalsko ustreznost in zmanjšala izpostavljenost tveganjem.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije