POPLAVE

Nebo se je odprlo: deroča reka pogoltnila dveletnika

V Srbiji v poplavah umrl deček, v Albaniji pogrešajo očeta in sina.
Fotografija: V Albaniji je bilo najhuje v okolici kraja Skadar. FOTO: TWITTER
Odpri galerijo
V Albaniji je bilo najhuje v okolici kraja Skadar. FOTO: TWITTER

Konec tedna se je nebo odprlo pri naših južnih sosedih in potopilo severni del otoka Krk in območje okoli krajev Novi Vinodolski in Crikvenica. Nato pa so se močna deževja pomaknila južneje in v Srbiji ter Albaniji povzročila še precej bolj katastrofalne poplave. Te so se že izkazale za usodne za dveletnega dečka, ki ga je pogoltnila podivjana reka Vidrenjak na jugozahodu Srbije, v Albaniji pa držijo pesti za očeta in sina, ki ju je odnesla voda in sta še vedno pogrešana.

V Srbiji je bilo najhuje na območju Novega Pazarja in Tutina na jugozahodu, kjer so reke prestopile bregove. V Tutinu so zaradi poplavljanja rek in hudournih voda, ki so ogrozile hiše in dele infrastrukture, razglasili izredno stanje, srbski predsednik Aleksandar Vučić pa je v nedeljo izdal ukaz, da prebivalcem na poplavljenih območjih pomaga vojska. Toda za dveletnega fantka je bilo že prepozno. Ta je v reko padel okoli 16. ure, njegovo truplo pa so našli po treh urah iskanja. Za utopljenega malčka je višji državni tožilec odredil obdukcijo.

Katastrofalno deževje je konec tedna zajelo tudi Albanijo. Obilne padavine so ponekod povzročile poplave. Najbolj kritično je bilo v okolici kraja Skadar, kjer so morali zapreti šole, intervencijske službe pa so začele evakuacijo tamkajšnjih prebivalcev. V tamkajšnji reki je z avtomobilom pristal oče s sinom in hčerko. Slednji se je uspelo rešiti, moška pa je odnesla voda in ju policija še vedno išče.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije