LETALSKA NESREČA

Zgodbe potnikov s strmoglavljenega letala: šest najstnikov potovalo na pogreb, najverjetneje so vsi umrli

Družine čakajo na novice o preživelih, a upanja za to je vse manj.
Fotografija: Reševalci iščejo preživele. FOTO: China Daily, Via Reuters
Odpri galerijo
Reševalci iščejo preživele. FOTO: China Daily, Via Reuters

Na Kitajskem se na območju province Guangši nadaljuje iskanje preživelih po včerajšnji nesreči letala družbe China Eastern, na katerem je bilo 132 ljudi. Za zdaj ni znakov, da bi kdo od njih preživel, poročajo kitajski mediji.

Na zahtevnem goratem predelu so namreč že našli razbitine letala, med drugim tudi dele prtljage. Reševanje je včeraj onemogočal tudi velik požar, ki je izbruhnil po strmoglavljenju. Preiskovalci danes že iščejo črno skrinjico letala.

Upanja, da bi našli preživele, je vse manj. FOTO: China Daily, Via Reuters
Upanja, da bi našli preživele, je vse manj. FOTO: China Daily, Via Reuters

Medtem so svojci potnikov zbrani na letališču v Guangdžovu, kjer naj bi včeraj pristal boeing 737-800. Med žrtvami naj bi bilo tudi šest najstnikov, ki so na jug Kitajske potovali zaradi pogreba.

Letalska družba China Eastern je včeraj že potrdila, da je strmoglavljenje zahtevalo smrtne žrtve, podrobnejših podatkov pa niso podali. »Družba izraža globoko sožalje za potnike in člane posadke, ki so umrli v strmoglavljenju letala,« so sporočili v izjavi.

Po navedbah prič, ki jih navajajo kitajski lokalni mediji, je letalo ob strmoglavljenju popolnoma razpadlo, slišati je bilo eksplozijo. Kaj je vzrok nesreče, ni jasno, je pa kitajski letalski strokovnjak za tamkajšnje medije dejal, da bi letalo, četudi bi mu odpovedala oba motorja, še nekaj časa jadralo in ne bi tako hitro padlo. Letalo je bilo iz Kunminga, kjer je vzletelo nekaj pred 13. uro po lokalnem času, to je ob šestih zjutraj po srednjeevropskem, namenjeno v 1.300 kilometrov oddaljeni Guangdžov. Po podatkih spletnih strani za sledenje poletom je bilo letalo v zraku nekaj več kot uro. Nato se je v le treh minutah z višine približno 8.800 metrov spustilo na višino manj kot tisoč metrov ter izginilo z radarja.

Družba China Eastern Airlines je odredila začasno prizemljitev vseh letal tega tipa v svoji floti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije