NENADNA SMRT DVELETNIKA

Namesto praznovanja rojstnega dne šli na Patrikov pogreb

V petek bi moral praznovati drugi rojstni dan, v soboto pa je umrl.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto

VRBOVEC – Minuli petek bi moral Patrik Tisanić iz hrvaškega Vrbovca praznovati svoj drugi rojstni. Praznovanja ni dočakal, saj se je njegovo življenje mnogo prezgodaj končalo. ​Starši so svojega sina edinca pokopali v ponedeljek.
 

Vročina, bruhanje in driska


​Kristina in Mario Tisanić si zdaj želita izvedeti resnico o zdravljenju in smrti sinčka, ki je bil do začetka marca čisto zdrav. Agonija s temperaturo se je začela prav na 1. marec, končala pa minulo soboto z nenadno smrtjo. Vmes sta redno hodila k pediatru, tik pred usodnim dnem, pa so Patriku predpisali terapijo in staršem dejali, da bo moral nujno v Zagreb, če mu temperatura ne pade.



V soboto zjutraj je še vedno imel visoko temperaturo (poleg tega je tudi bruhal in imel drisko), zato so sedli v avto in se odpeljali v hrvaško prestolnico. »Drhtel je, oblival ga je hladen znoj. V kliniki so mu dali infuzijo in zdelo se je, da bo vse dobro. Nekaj po 15. uri sva z možem odšla domov, saj so zdravniki dejali, da nam bodo po telefonu povedali, kakšno je sinovo zdravstveno stanje. Ta večer sem okoli 20. ure poklicala na kliniko in skoraj padla v nezavest. Oseba na drugi strani slušalke mi je povedala, da je najin sin pred kakšno minuto umrl.« Medtem ko je skrhana pripovedovala o tragediji, ki je družino ovila v črno, je oče s solznimi očmi v rokah držal sinovo sliko.

Na kliniki za infekcijske bolezni dr. Frana Mihaljevića so za 24sata.hr povedali, da je Patrik umrl zaradi sindroma sepse, ki se je zelo hitro razvijala. S sepso so ga pripeljali v bolnišnico, kaj jo je povzročilo, pa še ne vedo. ​
 

Namesto praznovanja – sedmina


»V soboto je Patrik umrl, tako da imamo namesto rojstnodnevne zabave sedmino,« je za 24sata.hr pripovedovala obupana mati. Pokazala je tudi torto, ki jo njen sin edinec nikoli ne bo poskusil. Rezultati obdukcije bodo sicer znani v prihodnjih dneh.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije