PRIDEN

Najstnika hoče 20 najboljših univerz v ZDA

Od Stanforda do Harvarda, vse so rekle da.
Fotografija: Pred njim je lepa prihodnost. Foto: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Pred njim je lepa prihodnost. Foto: Osebni arhiv

Michael Brown je v roki držal pismo, v katerem je pisalo, da je sprejet. Prav to je pisalo tudi v drugem pismu. In tretjem. Sedemnajstletnik iz Houstona je prošnjo za vpis poslal na 20 najboljših ameriških univerz. In bil sprejet na čisto vseh! Še več: ponujali so mu tudi štipendijo. »Ponosen sem na to. Trdo delo, žrtvovanje se mi je izplačalo,« je dejal Brown, ki je prvo pismo, odgovor univerze, na računalniku prebral pri prijatelju, da bi ublažil družinski pritisk. »Družina je imela visoka pričakovanja, a morda se niso zavedali, kako veliko je prijavljenih,« je dejal 17-letnik, ki je s sabo k prijatelju vzel le mamo Berthinio Rutledge-Brown. Bilo je sporočilo s Stanforda, vodilni so seveda rekli - da.

Micheal Brown je med dvajseterico izbral osem naj univerz.
Micheal Brown je med dvajseterico izbral osem naj univerz.

»V šestem razredu je Micheal prevzel nadzor nad svojim izobraževanjem,« se spominja ponosna mati. »Vedel je, kaj želi doseči, sam je sprejemal odločitve in bil povsem osredotočen.« In to se je obrestovalo. V vseh letih je dobil le eno štirico!
No, 28. marca je odprl zadnja štiri pisma, njegova mati, ki opravlja dve službi, si je vzela prosto popoldne, da je bila z njim. Sprejeli so ga povsod. Od 20 univerz je Micheal zdaj izbral osem finalistk, in sicer Harvard, Princeton, Northwestern, Yale, univerzo v Pensilvaniji, Stanford, Georgetown in Vanderbilt. V tem mesecu bo obiskal vse, preden se bo do 1. maja dokončno odločil, kje bo študiral. A do jeseni ne bo počival, poleti bo v okviru programa Rase v Ameriki dva tedna potoval po mestih, ki so se v preteklosti borila za rasno enakopravnost. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije