VEČNA ZVESTOBA

Med maratonom sta se poročila

Na polovici poti so tekača pričakali prijatelji in člani družine. Whitney je po nesreči grozilo, da ne bo mogla hoditi.
Fotografija: Chad Schmude je izvedel obred. FOTO: AP
Odpri galerijo
Chad Schmude je izvedel obred. FOTO: AP

DETROIT – Konec minulega tedna je v Detroitu potekal maraton, na katerem so številni tekmovalci presegli sami sebe in premagali več kot 42 kilometrov dolgo razdaljo. Med njimi sta bila tudi Whitney Black in Steven Phillips, ki pa si bosta nedeljsko športno preizkušnjo zapomnila še iz povsem drugega razloga.


Ljubimca sta se na pol poti, torej pri 21 kilometrih, kar je tudi polmaraton, za deset minut ustavila in se poročila. Postanek je bil kratek, da se jima mišice ne bi preveč ohladile in bi lahko končala tekmovanje. Še večji čudež je bil, da je Whitney sploh lahko tekla, saj je imela pred leti strahotno nesrečo med vožnjo po snegu, zaradi katere se je morala ponovno naučiti hoditi. »Prestala je 21 operacij, rekli so ji, da ne bo več mogla hoditi,« je povedal njen brat McCann Black. »Tako zelo smo ponosni nanjo, postavila si je visoke cilje in jih izpolnila.«

Mladoporočenca na cilju. FOTO: AP
Mladoporočenca na cilju. FOTO: AP

Pri 21. kilometru so ju čakali prijatelji in družinski člani, ki so prinesli vlečko, prstane in celo improviziran oltarček. Izmenjala sta si zaobljube, se poljubila in tekla naprej. Na koncu sta uspešno skupaj prečkala ciljno črto. Steven je tako skupaj pretekel že 14 maratonov, a se mu bo zadnji nedvomno najbolj vtisnil v spomin.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije