OPRAVIČILO

Lastnik psa na kolenih prosil odpuščanja

Psa, ki nista bila na povodcih, sta napadla in raztrgala mačka. Za tragedijo se je lastnik opravičil, a oškodovancem to ni dovolj.
Fotografija: Nista bila na povodcih. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Nista bila na povodcih. FOTO: Guliver/getty Images

V Angliji je moški sprehajal svoja staffordshirska bulterierja. Psa nista bila na povodcu, in ko sta pred hišo zagledala mačka, sta se zapodila vanj in ga začela mrcvariti. Njun lastnik se je zaman trudil, da bi nesrečno žival iztrgal iz pasjih gobcev. Maček je poginil, eden od psov pa je s trupelcem stekel v bližnji park in ga tam nekje pustil. Zgroženi lastnik, njegovo ime ni znano, bi se kaj lahko pretvarjal, kot da se ni nič zgodilo, a je pozvonil na vrata najbližje hiše in žensko, ki je prišla odpret, vprašal, ali je črno-beli maček njihov. Ko je Sharon Boalch odgovorila pritrdilno, ji je moški pojasnil, kaj se je zgodilo, kar je slišala tudi Sharonina 16-letna hči Shakira. Ta je nemudoma stekla na dvorišče in planila v jok. Prizor je posnela varnostna kamera nad vhodnimi vrati Boalchevih, tudi pretresljivi trenutek, ko je lastnik psov ob pogledu na objokano najstnico pred njo padel na kolena, sklenil roke
Lastnik psov se je po napadu zlomil.
Lastnik psov se je po napadu zlomil.
in jo prosil za odpuščanje. Čeprav bi kaj takšnega storil malokdo, pa Sharon pravi, da zgolj opravičilo ni dovolj. »O napadu je bila obveščena policija in hočem, da lastniku teh psov sodijo, psa pa evtanazirajo. Morala bi biti na povodcu. Pravzaprav bi morala nositi nagobčnika, saj sta bila velika psa. To je nedopustno,« je povedala novinarjem. Shakira je napad videla skozi okno dnevne sobe, a se ji ni sanjalo, da je maček, ki ga mrcvarijo psi, njen. »To je najhuje. Lahko bi ji pomagala, a nisem vedela, da je tisto Cleo. Vseeno mi je, če bi psa napadla še mene, če bi kaj storila, bi bila Cleo morda še živa,« je dejala neutolažljiva najstnica, saj niso našli mrtvega ljubljenčka, da bi ga pokopala.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije