NAPAD

Izraelci ubili tri sinove in vnuke vodje Hamasa v Gazi, ta poslal pomembno sporočilo

Po besedah vodja Hamasa so bili njegovi sinovi ter vnuki na obisku pri sorodnikih ob ramazanskem bajramu.
Fotografija: Po besedah vodja Hamasa so bili njegovi sinovi ter vnuki na obisku pri sorodnikih ob ramazanskem bajramu. FOTO: Wana News Agency Via Reuters
Odpri galerijo
Po besedah vodja Hamasa so bili njegovi sinovi ter vnuki na obisku pri sorodnikih ob ramazanskem bajramu. FOTO: Wana News Agency Via Reuters

Vodja palestinskega islamističnega gibanja Hamas Ismail Hanija je za katarsko televizijo Al Jazeera povedal, da so bili v izraelskem zračnem napadu ubiti trije njegovi sinovi in najmanj trije vnuki. Kljub temu je zagotovil, da smrt njegovih družinskih članov ne bo spremenila stališč gibanja v pogajanjih o prekinitvi ognja.

Po besedah vodja Hamasa so bili njegovi sinovi Hazem, Amir in Mohamad, ter vnuki na obisku pri sorodnikih ob ramazanskem bajramu. Ubiti so bili v izraelskem zračnem napadu na begunsko taborišče Šati na severu Gaze.

image_alt
Netanjahu se ne da: Datum operacije v Rafi je določen

»Nobenega dvoma ni, da tega zločinskega sovražnika vodi duh maščevanja, duh umora in prelivanja krvi ter da ne upošteva nobenih standardov ali zakonov,« je za Al Jazeero povedal prvi moč gibanja. Pojasnil je, da je bilo od začetka izraelske ofenzive ubitih že 60 članov njegove družine.

Dodal je, da smrt njegovih družinskih članov ne bo spremenila stališč in zahtev Hamasa v pogajanjih o prekinitvi ognja. »Kri mojih otrok ni dragocenejša od krvi otrok palestinskega ljudstva,« je dejal in poudaril, da Izrael v Gazi izvaja genocid.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije