VIETNAM

Imamo že novo različico novega koronavirusa

V Vietnamu so odkrili kombinacijo britanske in indijske različice koronavirusa.
Fotografija: FOTO: Okan Celik Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Okan Celik Getty Images/istockphoto

Vietnamske oblasti so odkrile novo različico novega koronavirusa (sedem primerov). Gre za kombinacijo indijske in britanske različice, ki da sta bolj nalezljivi od večine drugih. To je v soboto povedal vietnamski zdravstveni minister Nguyen Thanh Long. Dejal je še, da se v primeru okužbe s to različico koncentracija virusa v grlu in slini zelo hitro poveča in da se hitro širi v bližnjo okolico.

Vietnam, ki ima 97 milijonov prebivalcev, se v zadnjem času spopada z novimi izbruhi koronavirusa na več kot polovici svojega ozemlja, tudi na industrijskih območjih in v velikih mestih, kot sta Hanoj in Hošimin. Doslej so potrdili več kot 7000 primerov okužbe, umrlo pa je 47 covidnih bolnikov (država s skoraj 50-krat več prebivalci ima torej skoraj 100-krat manj mrtvih kot Slovenija). Večino primerov in smrti so zabeležili od aprila.

Pred tem je ta južnoazijska država veljala za enega od zgledov pri spopadu z virusom. To ji je uspevalo s karantenami in sledenjem okužbam. Stroge ukrepe so uvedli tudi ob pojavu novih izbruhov. Doslej so proti covidu 19 cepili nekaj več kot milijon prebivalcev. Cepljenje želijo pospešiti, da bi čredno imunost dosegli do konca leta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije