Hrvaška zaostruje ukrepe: prebivalci ne smejo zapuščati domov

Slovenskega državljana so napotili domov.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images

Na Hrvaškem so od nedelje popoldne potrdili 61 novih okužb z novim koronavirusom, danes devet, s čimer se je število okuženih zvišalo na 315, je danes sporočil hrvaški minister za zdravje Vili Beroš. Povedal je, da je na ventilatorje priključenih pet obolelih. Tamkajšnji prebivalci od danes ne bodo več smeli od doma.

Na Hrvaškem so doslej opravili več kot 2.750 testov zaradi suma okužbe na novi koronavirus, 33 testiranj je še v teku, je na redni popoldanski novinarski konferenci nacionalnega štaba civilne zaščite v Zagrebu dejal Beroš. Med okuženimi so tudi tri medicinske sestre, 16 zdravnikov in štirje specializanti medicine. Pet oseb je ozdravelo.

Največ okuženih je v Zagrebu, kje so zabeležili 121 primerov. Sledita Istrska županija s 26 primeri in Primorsko-goranska županija z 21 primeri, so objavili na spletni strani hrvaške vlade koronavirus.hr.

Štab civilne zaščite Istrske županije je na današnji novinarski konferenci v Pulju povedal, da so v laboratorijih potrdili tudi dva primera okužbe pri državljanih Slovenije in Avstrije. Slovenskega državljana so napotili domov, so pojasnili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije