RDEČI ALARM

Grozljivo: orkanski veter na Hrvaškem odpihnil šotor, ljudje bežali (VIDEO)

Tako za dele Hrvaške kot za večji del BiH je sicer danes razglašen najvišji, rdeči vremenski alarm.
Fotografija: Orkanski veter je na Hrvaškem odpihil šotor, ljudje so panično bežali. FOTO: Youtube, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Orkanski veter je na Hrvaškem odpihil šotor, ljudje so panično bežali. FOTO: Youtube, posnetek zaslona

Močno neurje je danes okoli poldneva doseglo tudi osrednji del Hrvaške. Najhuje je bilo v Banovini, kjer je veter podiral drevesa, poškodoval številna poslopja in oviral promet, padala pa je tudi toča. Slabo vreme je med drugim prizadelo Petrinjo, Sisak, Glino, Kutino, Virovitico in Hrvaško Kostajnico.



Gasilci imajo tako polne roke dela, predvsem s čiščenjem cest ter popravilom streh. Ponekod je veter poškodoval električno napeljavo in prekinil oskrbo z elektriko.

Grozljiv posnetek pa prihaja iz Čađavcev, kjer je veter odnesel večji šotor, ki je bil postavljen za veselico. Objavili so ga objavili na facebook profilu virovitiško-podravske županije. Ob orkanskem vetru so se ljudje panično razbežali. 
 

Orkanski veter odpihil šotor, ljudje panično bežali 





Podobno je bilo v BiH, še posebej na severozahodu države, kjer je neurje povzročilo veliko gmotno škodo, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Silovit veter in padavine so med drugim dosegli Bihać, Cazin in Veliko Kladušo. Odkrivalo je strehe, podiralo drevesa, poškodovanih je bilo več avtomobilov. 


Smrtna žrtev pri Bihaću


Pri Cazinu je bil veter tako močan, da je prevrnil celo tovornjak. Pri Bihaću je umrla ena oseba, potem ko je nanjo padla veja z drevesa. Več ljudi je bilo v divjanju narave poškodovanih in so poiskali pomoč v bolnišnicah.

Tako za dele Hrvaške kot za večji del BiH je sicer danes razglašen najvišji, rdeči vremenski alarm, in to ne le zaradi neurja, ampak predvsem zaradi hude vročine, ki na Hrvaškem presega 36 stopinj, v BiH pa kar 40.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije