CNN POTRDIL VERODOSTOJNOST

Grozljivi posnetek uličnih bojev: tako bataljon Azov uniči ruski konvoj (VIDEO)

Dogajanje so posneli v obkoljenem Mariupolu.
Fotografija: Posnetek prihaja iz obkoljenega Mariupola. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Posnetek prihaja iz obkoljenega Mariupola. FOTO: Twitter

Z bojišč v Ukrajini prihaja še en posnetek, ki dokazuje vso brutalnost tega konflikta. Tako so potrdili verodostojnost posnetka, ki prikazuje ukrajinske vojake v Mariupolu, kako iz zasede uničujejo ruski vojaški konvoj.

Ukrajinsko zasedo je posnel dron, video pa prikazuje rusko kolono šestih vozil, ki se premika po aveniji proti jugu Mariupola, poroča CNN.

Preberite še: 

image_alt
Vojna v živo: poglejte, kako Ukrajinci tolčejo po Rusih in uničujejo tanke (VIDEO)

Zaustavljeni konvoj napade vsaj ducat ukrajinskih vojakov, ki streljajo na ruska vozila. Nato se vidijo vsaj tri zažgana vozila. Črka Z, simbol ruske invazije, je vidna na vsaj dveh vozilih. Video nato prikazuje ukrajinske vojake, ki mečejo ročne granate na ruske vojake, ki so se skrivali med enim od vozil in zidom.

Ob tem pa se je začela ruska ofenziva na jeklarno Azovstal, zadnje oporišče ukrajinskih sil v obleganem Mariupolju, trdijo proruski separatisti. Rusija je ob tem ponovno pozvala ukrajinske branilce v mestu, naj položijo orožje in se predajo, kar naj bi jim zagotovilo preživetje. Po podatkih Moskve je v jeklarni zabarikadiranih približno 2.500 borcev, od tega okrog 400 tujih plačancev. Po navedbah ukrajinskih medijev pa se v tovarni še vedno zadržuje tudi približno 1.000 civilistov, vključno z ženskami in otroki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije