GANLJIVO

FOTO: Srce parajoči prizor: po 70 letih zakona sta umrla z roko v roki

Do zadnjega trenutka sta ležala drug ob drugem.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

MELBOURNE – Iz Avstralije prihaja nadvse ganljiva zgodba. Normo June Platell (90) in Francis Ernest (92), ki sta bila poročena kar sedem desetletij, sta skupaj zaspala v domu za starejše občane. Njun razmak med časom smrti je bil tako minimalen, da zdravnik ni mogel potrditi, kateri je umrl prvi, zato je pri obeh napisal isto.

Norma je bolehala za alzheimerjevo boleznijo, so ji pa zdravniki že pred tremi leti napovedali, da ne bo dočakala božiča. Lani je izgubila sposobnost govora. Francis se je na vse pretege trudil, da bi ljubljeno soprogo obdržal doma, a je sčasoma postal preveč slaboten, da bi skrbel za oba.



Gospa je tako kmalu morala v dom, kar pa je Ernestu strlo srce. Vsak dan je s taksijem prihajal v dom na obisk in s svojo ženo preživljal čas. Hranil jo je, pripovedoval ji je zgodbe in jo držal za roko. Med gledanjem televizije mu je tudi večkrat zaspala na rami.

Če on ni jedel, je tudi njo minil tek

Po možganski kapi Ernest ni mogel več živeti sam, zato so ga sprejeli v dom in ga namestili v sobo poleg Norme. Njuna povezanost je bila po besedah hčerke Amande neverjetna. Če on ni želel jesti, je tudi ona zavračala hrano, če ni želel piti vode, je ni hotela niti ona, se spominja njuna hči.

Pokojna zakonca so pokopali na isti dan drugega ob drugem. Francisova krsta je bila na levi strani, Normina pa na desni. Tako sta vedno ležala tudi v postelji, je še dejala Amanda.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije