NEPRIČAKOVANO

FOTO: Rodila zdrave sedmerčke

Petindvajsetletnica in njen mož, ki že imata tri otroke, nista načrtovala povečanja družine. Prvi sedmerčki so se leta 1997 rodili v ZDA, družini je čestital tudi predsednik.
Fotografija: Vseh sedem otrok mlade Iračanke je zdravih, tudi mama se počuti dobro. Foto: twitter
Odpri galerijo
Vseh sedem otrok mlade Iračanke je zdravih, tudi mama se počuti dobro. Foto: twitter

TEHERAN – Iračanki (25) je pred dnevi uspel neverjeten »podvig«. Na naraven način je rodila sedmerčke. Novopečena mama, ki ni želela biti imenovana, dobro okreva, prav tako je zdravih vseh sedem otrok, šest je deklic, družbo jim bo delal še bratec. Kot so poročali lokalni mediji, gre za prvi tovrstni primer v državi, oče Youssef Fald, pa je dejal, da z ženo nista načrtovala povečanja družine, saj imata že tri otroke, a »zgodilo se je, kar se je, in srečna sva«. Nosečnosti s tako veliko otroki so sicer izjemno redke.

V Libanonu so denimo pred kratkim v statistiko zapisali mamo, ki je rodila šestorčke, sedmerčkov pa pri njih ni rodila še nobena.
Prvi znani primer, da je ženska rodila sedmerčke, sega v leto 1997. Sedem otrok, vsi so se rodili zdravi, čeprav devet tednov prezgodaj, sta dobila Američana Kenny in Bobbi McCaughey, čestital jima je celo tedanji predsednik Bill Clinton, v svojem šovu pa je družino pozneje gostila Oprah Winfrey, ki je tudi pomagala zbirati sredstva zanje. Par je, ko sta izvedela, da Bobbi nosi kar sedem otrok, zavrnil možnost selektivnega zmanjšanja števila zarodkov, češ da bosta njihovo usodo raje prepustila bogu.

Eno leto pozneje so Američani dobili še prve osmerčke, a je eden od otrok kmalu po rojstvu umrl. Morda najbolj znana mama osmerčkov pa je leta 2008 postala Nadya Suleman iz Kalifornije. Primerov, da bi ženske rodile več kot osem zdravih otrok, ki bi tudi preživeli več kot nekaj dni, za zdaj ni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije