MALI BOREC

FOTO: Ganljivo: na smrt bolnemu otroku pričarali božič

Dvanajstletnemu borcu so uresničili največjo željo. Po napovedi zdravnikov ne bo dočakal konca leta.
Fotografija: Keith najverjetneje ne bo dočakal pravega božiča.
Odpri galerijo
Keith najverjetneje ne bo dočakal pravega božiča.

Žalosten, a hkrati radosten dan so preživeli ne le družinski člani, temveč tudi prijatelji in sosedje 12-letnega Keitha Burketta iz ameriške zvezne države Ohio. Deček se že dolgo bori z zahrbtno boleznijo, rak je namreč napadel njegovo lobanjo, ramena, hrbtenico in jetra, in vsak dan je lahko njegov zadnji.
Dečkova mama je bila nad dobroto sokrajanov navdušena.
Dečkova mama je bila nad dobroto sokrajanov navdušena.

Še več, zdravniki so prepričani, da 12-letnik ne bo dočakal konca letošnjega leta. Ker pa ima Keith zelo rad božič, si je najbolj želel, da bi lahko doživel le še enega. In njegovi najbližji so stopili skupaj ter mu željo uresničili. Ker pravega božiča morda ne bo dočakal, so mu praznovanje pripravili kar konec oktobra. Kljub vročini, ki je te dni zajela Ohio, so se vaščani oblekli v praznične puloverje in kape, manjkati seveda niso smeli niti Božiček in njegovi palčki. Okrasili so ne le Burkettovo hišo, temveč vse hiše na ulici, da bi bilo vzdušje čim bolj pristno, ves dan, ki so ga določili za praznovanje, so prepevali božične pesmi.
Seveda ni smel manjkati Božiček.
Seveda ni smel manjkati Božiček.

Celo v šoli so na dan, ko so imeli božič, ves dan po radiu predvajali praznično glasbo. Krajani so Keithu napisali božične voščilnice, prejel jih je več kot sto, za darilo pa so mu lokalni gasilci izpolnili veliko željo in mu omogočili, da se je peljal v njihovem vozilu.


»Bilo je neverjetno. Najboljši del je bil gasilski avto, ker se nisem še nikdar peljal z njim. Celo sireno so mi dovolili vključiti,« je bil navdušen mali borec, ki kar ni mogel verjeti, kaj so krajani storili zanj. »Tako zelo rad ima božič. In tako pogumen je. Njegovo mlado življenje je uničil rak, ki nam ga bo vzel veliko prezgodaj. Ker zanj ne moremo narediti nič drugega, smo mu lahko vsaj uresničili nekaj želja,« je dejala Keithova mama Taylore Woodard, tudi sama presenečena nad odzivom ljudi.

»Nekateri ga sploh niso poznali, a so prišli na naš božič,« je dodala. Taylore je že konec septembra začela okraševati hišo in njeno okolico. Ko je začudenim sosedom pojasnila, kaj počne in zakaj, so se ji pridružili. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije