CIRKUS

FOTO: Bela leva Nala in Simba sta rešena!

Teh velikih mačk je v divjini zelo malo, nekdanja artista sta družino nedavno rešila iz cirkusa. Mladiča zdaj s starši živita v zavetišču v Franciji.
Fotografija: Nala in Simba sta na varnem.
Odpri galerijo
Nala in Simba sta na varnem.

Bela levčka sta na varnem, so olajšani sporočili iz organizacije Caresse de Tigre blizu mesta Rouen, ki skrbi za zaščito velikih mačk. Starše Nale in Simbe so pred časom rešili iz cirkusa, kjer je družina živela v neznosnih razmerah, zdaj pa je četverica na varnem na severozahodu Francije.

Svete živali

Mladiča, ki so ju poimenovali po priljubljenih junakih Disneyjeve klasike in obenem nove uspešnice Levji kralj, sta prišla na svet 28. julija v Normandiji, pred dnevi pa so ju predstavili javnosti. Simpatična bela leva s sijočim kožuščkom, modro zelenimi očmi in mogočnimi šapami, katerih divji vrstniki živijo v Južni Afriki, a jih je v naravi zaradi krivolova zaradi dragocenega kožuha in tistih, ki z njimi želijo paradirati v cirkusih, le še malo, sta se v novem domu v zavetišču že dobro udomačila, nekdanja cirkuška artista, ki sta na čelu organizacije Caresse de Tigre in zdaj skrbita za skupno deset velikih mačk, pa svojim varovancem ponujata tudi velik gozd za prosto gibanje.

Od leta 2004 deluje program za zaščito belih levov, ki vključuje njihovo ponovno naseljevanje v naravnem okolju, do zdaj so jim novi dom omogočili že v dveh rezervatih v Južni Afriki, kjer veljajo za svete živali. Z belimi levčki pa imajo veselje tudi v pakistanskem Lahoreju, kjer so se skotili trije: ker jih je mati takoj po kotitvi zavrgla in jih ni hotela negovati ter hraniti, so jih oskrbniki namestili v ločene kletke, hranijo jih z nadomestnimi mlečnimi pripravki. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije