UMIK S POLIC

Po zastrupitvah Ferrero zaprl tovarno, priznali pomanjkljivost pri Kinder čokoladicah

Preverite, katere izdelke so vse odpoklicali. Začasno so zaprli belgijsko tovarno v mestu Arlon.
Fotografija: Zaradi pojava zastrupitev, povezanih z uživanjem izdelkov, je podjetje Ferrero začasno ustavilo delovanje svoje belgijske tovarne. FOTO: Press
Odpri galerijo
Zaradi pojava zastrupitev, povezanih z uživanjem izdelkov, je podjetje Ferrero začasno ustavilo delovanje svoje belgijske tovarne. FOTO: Press

Zastopnik proizvajalca Ferrero za Slovenijo (Ferrero Hrvaška) je obvestil Upravo Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) o zadnjih ugotovitvah oblasti, pristojnih za nadzor nad varno hrano v belgijskem obratu, kjer Ferrero proizvaja določen nabor čokoladnih izdelkov.

Zaradi pojava zastrupitev, povezanih z uživanjem izdelkov, proizvedenih v tem obratu, ter na podlagi ugotovitev nadzora je podjetje Ferrero začasno ustavilo delovanje svoje belgijske tovarne v mestu Arlon.

Takoj je stekel tudi odpoklic vseh izdelkov vseh lotov, ki so se tam proizvajali. To so:

* Kinder Surprise T6

* Kinder Happy Moments

* Kinder Mini Mix Peluche T133g (polnjene igračke)

* Kinder Surprise Maxi 100g

* Kinder Schokobon

V družbi Ferrero so potrdili, da je prišlo do določenih pomanjkljivosti, vključno z obveščanjem, kar je pripeljalo do zaprtja tovarne. Tovarna bo ponovno odprta,  ko bo pristojni organ za varnost hrane potrdil ustreznost vseh sprejetih korektivnih ukrepov, navaja UVHVVR.

Odpoklic proizvodov se nanaša na vse čokoladne  izdelke za otroke in vse lote, proizvedene izključno v obratu v mestu Arlon v Belgiji. Tovarna v Arlonu proizvede približno 7 % celotnega  obsega izdelkov po vsem svetu, kar pomeni, da niso sporni vsi Kinder proizvodi. Podatek o mestu proizvodnje je naveden na deklaraciji, zato lahko potrošniki to tudi sami doma preverijo. Proizvodi, ki so proizvedeni v drugih obratih, niso sporni.

Potrošnikom svetujejo, naj proizvodov, ki so bili proizvedeni v belgijskem obratu, ne zaužijejo, temveč vrnejo na mesto nakupa ali zavržejo.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas