TEK IMA V KRVI

Enajstletnik pretekel vse ameriške polmaratone

Aiden Jaquez s Floride je rojen tekač, navdih mu je babica. Upa, da bodo njegov dosežek pri Guinnessu razglasili za rekord.
Fotografija: Med tekaškim popotovanjem ga je vedno spremljala babica.
Odpri galerijo
Med tekaškim popotovanjem ga je vedno spremljala babica.

Montgomery – Tek ima očitno v krvi, Aiden Jaquez je preprosto rojen tekač. In če je povrhu ljubitelj rekordov, je jasno, da bo nenehno segal po zvezdah in si prizadeval za izjemne rezultate.

Že pri enajstih letih se deček iz Montgomeryja v Illinoisu lahko pohvali z osupljivim dosežkom. V petih letih je namreč pretekel kar 50 polmaratonov, torej na razdalji 21 kilometrov je tekmoval v vseh ameriških zveznih državah, največji navdih pa mu je babica, Kathleen Taylor. Ko je bil namreč star šest let, je pri mamini mami odkril sijočo medaljo; in ko mu je babica pojasnila, da si jo je prislužila z udeležbo na polmaratonu, je sklenil, da si bo tudi on prigaral tako čudovito priznanje!


Tek ima v krvi ...
Tek ima v krvi ...
Svojo tekaško kariero je začel na Floridi in sklenil v Iowi; kakor pri vseh maratonih ga je tudi na zadnjem v zastavljeni etapi spremljala babica, drug za drugim sta pretekla ciljno črto in se poklonila številnim oboževalcem, ki so zadnja leta spremljali Aidnovo dogodivščino prek facebooka. Deček je zdaj uradno najmlajši tekač, ki je uspešno opravil vse ameriške polmaratone, krono mu je predala Syrafina Mohammed iz Miamija, ki je svoj 50. tek opravila pri dvanajstih letih. Guinness mu za zdaj še ni podelil rekorda, zgolj častni vpis, a razmišljajo, da bi v zbirko vpeljali novo tekaško kategorijo. Aiden, že dolgo ljubitelj knjige rekordov in navdušenec nad tekaško statistiko, se nadvse veseli morebitnega rekorda, a tudi brez uradnega priznanja je za njim čudovita in nepozabna izkušnja, nedvomno pa bo v prihodnjih letih še opozarjal nase z osupljivimi rezultati.

»Sicer pa je najpomembneje, da je pri vsem užival,« je modro sklenila babica, presrečna, da je zadnjih pet let tekaške prireditve obiskovala z vnukom. »Nikoli ni pretirano hitel proti cilju, vedno si je vzel čas, da je ob poti pobožal kakšnega psa, včasih pa je vmes zašel tudi v park na igrala.« Aiden se veseli novih preizkušenj, še resneje pa bo zagrizel v treninge ameriškega nogometa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije