SREČEN KONEC

Dramatično iskanje triletnega dečka: izginil je pred štirimi dnevi (VIDEO)

Neverjetno, tri noči je preživel sam na prostem.
Fotografija: Dečkova mati je še vedno v šoku. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Dečkova mati je še vedno v šoku. FOTO: Youtube

V avstralski zvezni državi Novi Južni Vels so policisti danes našli triletnega dečka, ki je izginil v petek. Malček je sam preživel tri noči v avstralski divjini. Deček ni utrpel hujših posledic in je že s svojo družino, je sporočila avstralska policija.

Triletnika so opazili s helikopterjem skoraj 72 ur po tem, ko so ga nazadnje videli na podeželskem posestvu v Puttyju, približno 110 kilometrov severozahodno od Sydneyja. Objavila je tudi video, ki prikazuje trenutek, ko je posadka helikopterja opazila dečka, ko je ta iz potoka pil vodo.

Dečka so pregledali reševalci, ki so ugotovili, da nima hujših poškodb. »Imel je plenični izpuščaj, ugriznile so ga mravlje, padel je, vendar je živ,« je za lokalne medije povedal njegov oče, ki se je bal, da so dečka ugrabili.



»To je dobra novica,« je dejala predstavnica policije Tracy Chapman in dodala, da je dečku bližina vode omogočila preživetje. Po poročanju lokalnih medijev ima malček avtizem in se ne sporazumeva z besedami. Tri noči je sam preživel pri temperaturah, ki so se spustile do tri stopinje Celzija.

Zaradi dečkovega izginotja so sprožili obsežno reševalno akcijo, v kateri so sodelovali policisti na gorskih kolesih, policijska enota za pse in konje, potapljači, policijske helikopterske enote ter na stotine prostovoljcev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije