VOJNA V UKRAJINI

Dramatični posnetek: Rusi s termobaričnimi raketami nad Azovstal (VIDEO)

Videti je, da so Rusi s polno močjo udarili po poslednjem neosvojenem ozemlju v mestu Mariupol.
Fotografija: Eksplozije Azovstala. FOTO: zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Eksplozije Azovstala. FOTO: zaslonski posnetek

Prejšnji mesec je ruski predsednik Vladimir Putin ustavil obleganje tovarne Azovstal, vendar se zdaj napad na tovarno zdi močnejši kot kdaj prej. Komunikacijo s poslednjimi branitelji Mariupola, ki so se skrivali znotraj Azovstala, so včeraj izgubili, nekaj ur po tem, ko so ruske enote prodrle globlje v kompleks. 

Župan Mariupola Vadim Bojčenko je potrdil, da se v notranjosti kompleksa tovarne bijejo težki boji in da nimajo več stika z ukrajinskimi branitelji, ki so se skrivali tam: »Ne vemo, kaj se dogaja z njimi.« 

Medtem so se na spletu pojavili posnetki napada na Azovstal. Rusi s termobaričnimi raketami bombardirajo tovarno in skladišča, kjer so se skrivali branitelji in več sto civilistov. 

V večernih urah jim je spet uspelo vzpostaviti povezavo z branitelji, ujetimi na območju Azovstala. Podpolkovnik Prokopenko je povedal, da potekajo težke in krvave bitke. Rusi napadajo z bombardiranjem, s tanki in številnimi vojaki. Če pade Azovstal, to pomeni, da je celotno mesto Mariupol v rokah Rusov.

image_alt
Putinov general, ki naj bi ga zadeli, živ in zdrav sedel na konferenci

image_alt
Civiliste rešujejo iz jeklarne, Rusi medtem s koncem operacij ne bodo hiteli

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije