TEORIJA ZAROTE?

Putinov general, ki naj bi ga zadeli, živ in zdrav sedel na konferenci

Valerij Gerasimov je najvišji vojaški poveljnik.
Fotografija: Valeriy Gerasimov. FOTO: Toru Hanai, Reuters Pictures
Odpri galerijo
Valeriy Gerasimov. FOTO: Toru Hanai, Reuters Pictures

Oblasti v Kijevu so pred dnevi poročale, da je bil med napadom v Izjumu blizu Harkova hudo ranjen eden ključnih ruskih generalov Valerij Gerasimov. Po njihovih informacijah ni v smrtni nevarnosti, je pa rana tako huda, da so ga ruske sile nemudoma umaknile v domovino. Načelnik ruskega generalštaba pa je bil nedavno ob ministru za obrambo Sergeju Šojguju med srečanjem obrambnih uradnikov.

V ponedeljek so Združene države dejale, da verjamejo, da je Gerasimov prejšnji teden obiskal ukrajinsko vzhodno regijo Donbas, vendar ne morejo potrditi medijskih poročil, da je bil ranjen med spopadi.

Neuradni ruski vir je poročal, da je Gerasimov utrpel šrapnelsko rano v zgornji tretjini desne noge brez zloma kosti. Njegovo življenje sicer ni bilo ogroženo, toda poškodba je bila dovolj huda, da se je vrnil s frontne črte v Rusijo na nadaljnje zdravljenje, kar je pomenilo še en sramoten poraz Putinovih sil.

Po navedbah svetovalca ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega se je načelnik generalštaba poškodoval le dan po tem, ko je bil v Harkovu ubit ruski generalmajor Andrej Simonov (55). Ta je deveti ruski general, ki je bil ubit od začetka invazije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije