SRAMOTNO DEJANJE

Zanjo so zbirali denar: razkrinkana nategunka hlinila, da umira za rakom

Dobrodelnim sodelavcem je dejala, da ima le še nekaj dni življenja. 
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Guliver, Getty Images
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Guliver, Getty Images

Zgodbe o ljudeh v dobi družabnih omrežij hitro zakrožijo po svetu in dosežejo marsikoga. A le redko čisto zagotovo vemo, kaj je v ozadju. Poglejmo primer iz Kentona, kjer so razkrinkali lažnivo 25-letnico.

Kar štiri leta naj bi Jessica Krecksay hlinila, da ima neozdravljivega raka na jajčnikih. Njeni sodelavci so zanjo v teh letih zbrali okoli 10 tisoč evrov, pomagali so ji čistiti hišo in zanjo celo pripravili poslednji izlet v zabaviščni park Disneyland. Dejala jim je namreč, da ima le še nekaj dni življenja. 


A resnica je bila daleč od tega. Nekega dne so jo našli ležati na tleh pri dvigalu. Zdelo se je, da je izgubila zavest. A ko so pogledali posnetek nadzorne kamere, so ugotovili, da je, ko je zaslišala pisk dvigala, odvrgla telefon iz rok in mirno legla na tla. Kmalu je sledilo soočenje, zdaj pa se za svojo ogabno prevaro zagovarja na sodišču.

Njena zdaj nekdanja prijateljica Jessica Lunsford je ogorčena nad pretvarjanjem: »Grozljivo je, da taki ljudje obstajajo. Deset let ni dovolj za to. Kaj vse so drugi pretrpeli zaradi nje ...«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije