BREZ DOVOLJENJA

Starši v paniki, sestrici po treh dneh iskanja našli v gozdu

Malčici sta odkorakali brez dovoljenja. Bili smo priča čudežu, je dejal šerif.
Fotografija: Deklicama je pomagalo taborniško znanje.
Odpri galerijo
Deklicama je pomagalo taborniško znanje.

SACRAMENTO – Policija ameriške zvezne države Kalifornija je potrdila, da so po dveh dneh našli sestrici, ki sta se izgubili v gozdu. Osemletno Leio Carrica in njeno petletno sestrico Caroline so nazadnje videli v petek okoli pol treh popoldne pred njuno hišo na severozahodu Sacramenta.

Deklicama je pomagalo taborniško znanje.
Deklicama je pomagalo taborniško znanje.

Odkorakali sta v gozd, vrnili pa se nista. Oblasti so v nedeljo popoldne objavile veselo novico, da so ju po več kot 48 urah našli dva kilometra od doma. Šerif William Honsal je povedal, da je deklicama pomagalo taborniško znanje, bili sta dobro obuti, s seboj sta imeli tudi žitne ploščice, ki sta jih pojedli. »Z veseljem vam sporočam, da smo bili priča čudežu, res je neverjetno, da se je srečno končalo,« je na novinarski konferenci povedal šerif.

Iskalo ju je na ducate prostovoljcev.
Iskalo ju je na ducate prostovoljcev.

Deklici je premraženi in dehidrirani našel gasilec, ki je sledil njunim stopinjam. Pri obsežni iskalni akciji so uporabili tudi helikopter, sledne pse, na pomoč je priskočilo na ducate prostovoljcev. Nekateri so se pripeljali celo več sto kilometrov, da bi pomagali. Preden sta izginili, sta mamo Misty vprašali, ali lahko gresta na sprehod.

Ni jima dovolila, a sta vseeno odšli. Policijo so obvestili okoli šeste ure popoldne, potem ko oče Travis s pomočjo sosedov ni mogel izslediti hčera.


V soboto so našli odtis čevlja in embalažo žitnih ploščic. »S pomočjo embalaže smo lahko ugotovili, v katero smer sta hodili,« je pojasnil policist Mike Fridley

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije