PREPOVED

Po drami na letalu ne sme nikoli več leteti

Objavljeno 21. julij 2019 19.15 | Posodobljeno 21. julij 2019 19.15 | Piše: ​E. B.

Britanka si je z izpadom prislužila globo in prepoved letenja. Potnikom je grozila, da jih bo ubila, hotela je odpreti vrata letala.

Štirje so jo morali hkrati prijeti, da so jo onesposobili.
ANAKARA, LONDON – S svojim nasilnim vedenjem je ogrozila številne potnike in letalski družbi povzročila veliko materialne škode ter nevšečnosti, zato Chloe Haines nikoli več ne bo smela potovati s prevoznikom Jet2.
image
Kar med poletom je hotela skočiti ... FOTO: Guliver/getty Images

Britanka se je med poletom iz Londona do jugozahodnega dela Turčije nenadoma zapodila proti pilotski kabini in začela vpiti, da bo ubila vse; stevardeso, ki ji je stala na poti, je nemarno odrinila, drugo, ki jo je hotela obvladati, prav tako. Grozila je, da bo s silo odprla vrata letala in skočila v globino, pri tem pa je poškodovala vsakogar, ki jo je poskušal pomiriti. Njeno vpitje je ob živce spravilo prav vse potnike, da ne govorimo o strahu pred terorističnim napadom, njene pesti so občutili številni moški, mnogo večji in močnejši od drobne, a neverjetno močne in žilave 25-letnice.

Pobesnelo potnico so obvladali šele štirje potniki, ki so se hkrati spravili nad nasilnico in jo privezali, osebje pa se je medtem soočalo z neprijetno logistiko, saj so morali zaradi grozečega ravnanja potnice letalo preusmeriti nazaj v domovino. Zaradi nevarnega manevra so potrebovali spremstvo dveh vojaških letal typhoon, ki sta med hitenjem prebili zvočni zid, kar je bilo slišati kilometre naokrog, povedo pristojni.
95.000
evrov bo plačala za svoj izgred na letalu.


Hainesovo je po pristanku prevzela policija, ki bo najstrožje obravnavala nasilni izpad, pri Jet2 pa so ji že izstavili račun: skoraj 95.000 evrov globe in dosmrtno prepoved letenja z družbo, pri kateri se je brez usmiljenja uvrstila na črni seznam.

Pri Jet2 se oglašujejo kot do družine prijazen prevoznik, zato ob takšnih izgredih ne prizanašajo nikomur. Izkazalo se je, da je Britanka stara znanka policije, pred štirinajstimi dnevi se je namreč prav tako morala sprijazniti z visoko globo in odvzemom vozniškega dovoljenja zaradi vožnje pod vplivom alkohola.
Deli s prijatelji