Pandemija ni ustavila ljubezni

V zadnjem hipu je zasnubil svojo izbranko. Tik pred zdajci ujel letalo iz Egipta v Kanado.
Fotografija: Na drugem koncu sveta ga je pričakalo ljubljeno dekle. FOTOGRAFIJI: Facebook
Odpri galerijo
Na drugem koncu sveta ga je pričakalo ljubljeno dekle. FOTOGRAFIJI: Facebook

Po svetu ima zdaj glavno besedo novi koronavirus: države zapirajo meje, uvajajo stroge ukrepe glede omejitev gibanja, stiki med ljudmi so dovoljeni le med družinskimi člani oziroma člani istega gospodinjstva. In da bosta čim prej pod isto streho in da ne bi zdravstvena tegoba posegla v njun odnos, ki je zaradi življenja na različnih koncih sveta že tako na preizkušnji, se je Eihab Boraie odločil za nadvse drzen korak.
Zaradi ljubezni pač narediš tudi kakšno neumnost, svoje ravnanje pojasnjuje Eihab.
Zaradi ljubezni pač narediš tudi kakšno neumnost, svoje ravnanje pojasnjuje Eihab.

Tik preden so se pretrgale letalske povezave po svetu, je romantični Egipčan iz Kaira poletel v Kanado in tam zasnubil svoje dolgoletno dekle, sicer Italijanko, ki opravlja postdoktorski študij v Quebecu. Odločitev je bila še težja, ker je doma pustil svojo družino, glede na črnoglede napovedi zdravstvene stroke je bilo jasno, da staršev, ki zaradi starosti spadajo v najbolj ogroženo skupino prebivalstva v obdobju pandemije, dolgo ne bo videl.

A bal se je tudi za svojo ljubezen: v Kanadi namreč živi sama, njeni svojci so v okuženi Italiji, s prijatelji je med zdravstvenim preplahom pretrgala stike. Plačal je vrtoglav znesek za vozovnico, pogoltnil velik cmok, saj je sebe in tudi dekle izpostavil zdravstvenemu tveganju, in poletel v Toronto. »Na letališču v Kairu pa sem uzrl še zlatarno. In si rekel, zakaj pa ne! S solzami v očeh sta me podprla tudi mati in oče, ki sta me še objela in mi zaželela srečo. In izrazila željo, da bi z zaročenko, ki da bo zanesljivo privolila, čim prej prišla na obisk,« je za CNN povedal Eihab, ki je po pristanku v Torontu poletel še v Quebec, tam pa ga je pričakala presrečna Francesca Brundisini.

Kljub varnostnim opozorilom in jasnemu napotku, da bo Eihab moral takoj po pristanku v izolacijo, sta umaknila maski in si pritisnila poljub. Neumnost zaradi ljubezni, a kdo bi jima takrat očital! Nepoboljšljivi romantik je hitro še pokleknil, izbranki pomolil prstan pod nos, Francesca pa ga je brez besed, a z obrazom, po katerem so lile solze, ganjeno sprejela na svojo roko.


Po zdravstvenih zapovedih sta se oba umaknila v štirinajstdnevno izolacijo, k sreči ni zbolel nihče od njiju. Varuje ju ljubezen, pravita bodoča ženin in nevesta, ki zdaj s strahom spremljata dogajanje po svetu in grozljivo številko okuženih ter smrtnih žrtev, a srčno upata, da bosta lahko kmalu svojo srečo delila z vsemi bližnjimi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije