Oster ukrep: prepovedali vstop vsem, ki prihajajo iz Italije

V Italiji so v ponedeljek razglasili karanteno za 60 milijonov ljudi.
Fotografija: V Italiji so razglasili karanteno za vso državo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V Italiji so razglasili karanteno za vso državo. FOTO: Reuters

Avstrija je uvedla popolno prepoved vstopa v državo vsem ljudem, ki prihajajo iz Italije, razen če imajo zdravniško potrdilo, je sporočil avstrijski kancler Sebastian Kurz. Hkrati so Avstrijce, ki so trenutno v Italiji, pozvali, naj se vrnejo. Po vrnitvi bodo morali biti dva tedna v izolaciji.

Notranji minister Karl Nehammer je pojasnil, da bo policija nadzirala gibanje na italijanski meji. »Tranzit preko Avstrije bo dovoljen, a le če ne bo nobenega postanka v Avstriji.« Dejal je še, da je čezmejni prehod že sedaj upadel za polovico.
 
Kakšne ukrepe so sprejele slovenske oblasti, si lahko preberete tukaj:

Število okuženih se povečuje, minister zdravnike opozarja



Avstrijska vlada je kot enega izmed ukrepov v boju proti novemu koronavirusu preklicala vsa predavanja na univerzah in poklicnih šolah od prihajajočega ponedeljka, podjetja pa naj bi svoje zaposlene spodbujala, da delajo od doma. Pri naših severnih sosedih so doslej potrdili več kot 150 primerov okužbe. To je zelo majhna številka, je dejal Kurz in dodal, da pa je smrtnost zaradi virusa visoka, zato se morajo virusa lotiti ostro.

Napovedani ukrep Avstrije sledi dan zatem, ko je italijanski premier Giuseppe Conte razglasil karanteno za vso Italijo, kar pomeni, da je v karanteni približno 60 milijonov ljudi. Pri naših zahodnih sosedih je okuženih več kot 9000 ljudi, umrlo pa jih je več kot 460.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije