NESPAMENTNO

Kovanci v motorju letala

Nespametno potnico so za deset dni priprli. Vrgla jih je za srečo.
Fotografija: Kovanci v motorju ne prinesejo sreče!
Odpri galerijo
Kovanci v motorju ne prinesejo sreče!

Kitajska policija je prijela 66-letno žensko, ki je na mednarodnem letališču Hohhot Baita v Hohhotu v Notranji Mongoliji pred vkrcanjem vrgla šest kovancev proti motorju letala – za srečo, je pojasnila kasneje. Njeno početje so opazili člani kabinskega osebja, bilo je ob 7.50 po lokalnem času. Obvestili so pilota in varnostnike, ti so jo odstranili z letala družbe Tianjin, dejanje je priznala. Policija jo je priprla za deset dni, letalska družba bi proti njej utegnila vložiti tožbo.

Z letala, namenjenega v mesto Chifeng, so pospremili vseh sto potnikov in jim priskrbeli nadomestno plovilo, vzletelo je dve uri pozneje. Medtem so uslužbenci letališča poiskali in našli kovance, k sreči ne v motorju, ampak v bližini na tleh, je povedal predstavnik letalske družbe. Če bi padli v motor, bi ga lahko močno poškodovali, so povedali strokovnjaki in podrobneje pojasnili: motor bi se lahko začel tresti, izgubil bi hitrost in se celo ustavil sredi poleta. To bi seveda ogrozilo varnost potnikov in je kajpak v popolnem nasprotju s tistim, o čemer je upala 66-letnica, in sicer varen polet. Letalska družba Tianjin poziva potnike, naj upoštevajo predpise in zakone ter se vseskozi vedejo tako, da ne bodo ogrozili svoje varnosti in varnosti sopotnikov.

Letalo družbe Tianjin je ostalo na tleh, potnikom so poiskali nadomestno plovilo. FOTO: Wikipedia
Letalo družbe Tianjin je ostalo na tleh, potnikom so poiskali nadomestno plovilo. FOTO: Wikipedia

Tokrat ni bilo prvič, da je potnica poskušala vreči kovance v motor letala za srečen in varen polet. Pred samo dvema tednoma so pri tem ujeli 31-letnega moškega, ki je, tik preden je stopil v letalo, proti motorju vrgel tri kovance na mednarodnem letališču Wuhan Tianhe v provinci Hubei. Policiji, ki ga je zaradi ogrožanja varnosti zaprla za deset dni, je povedal, da ga je k dejanju nagovorila tašča, za srečo, saj je bil to prvi polet njegovega otroka. In to še ni vse, prejšnji mesec so z letala družbe Lucky Air pospremili ženski, stari okoli 20 let, ki sta na mednarodnem letališču Jinan Yaoqiang v provinci Šandong v motor poskušali vreči vsaka po en kovanec, februarja so za sedem dni zaprli 28-letnika, ki je v Anqingu v provinci Anhui v motor letala družbe Lucky Air vrgel kovanec; polet so odpovedali, posledice fantovega nespametnega početja je občutilo kar 162 potnikov, incident pa je letalski družbi povzročil za 18.700 evrov škode.

Našli so jih na tleh ob letalu.
Našli so jih na tleh ob letalu.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije