SREDI OBREDA

Incident sredi maše: župnik odšel, skoraj bi prišlo do fizičnega obračuna

Verniki so ga pripravili do odhoda. 
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto

KOTORIBA – Marinko Prstec, 36-letni duhovnik, ki je maševal v hrvaški cerkvi v Kotoribi, je povzročil pravo dramo med verniki. Sredi obreda je zaradi žalitev zapustil cerkev in zaprosil za premestitev.

»Bil je dober duhovnik. Svojo duhovniško dolžnost je opravljal zelo dobro in vestno, toda dolgo časa, že odkar je prišel k nam in še posebej pred kratkim, ga je skupina ljudi, ki bi radi vodili cerkev, nenehno poniževala in ga zaničevala,« je povedal eden od vernikov.

Vse skupaj se je začelo že pri jutranji nedeljski maši in skoraj preraslo v fizično obračunavanje, ko je Prstec pri deseti maši rekel vernikom, da mu je vseeno, če zapustijo cerkev. Nekateri so dejansko vstali in obred zapustil, drugi pa so nadaljevali izzivanje duhovnika. Temu je po desetih minutah prekipelo in zapustil je cerkev, katere vodenje je prevzel leta 2014. Nekateri njegova dejanja opravičujejo z njegovo neizkušenostjo, spet drugi zato krivijo njegovo mladost, poročajo hrvaški mediji. 

Vsaka zgodba ima dve plati in tudi v primeru hrvaškega duhovnika je tako. Župljani trdijo, da Marinko svoje službe ni jemal resno in da je pogosto zamujal k maši, v nekaterih primerih so ga morali celo buditi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije