PRAVI PRIJATELJ

FOTO: Že 8 let ga vsak dan čaka 12 ur

Kuža vztraja na postaji od lastnikovega odhoda v službo do njegove vrnitve.
Fotografija: Od tujcev nikoli ne sprejme hrane.
Odpri galerijo
Od tujcev nikoli ne sprejme hrane.

Medved ali Xiongxiong je ime kužka, ki je osvojil srca Kitajcev. Kosmatinec iz Chongqinga vsak dan zvesto čaka svojega gospodarja pred železniško postajo, dokler se ne vrne iz službe. Domačini poznajo 15-letnega kužka in pravijo, da je zelo miren in ubogljiv, čeprav ne nosi ovratnice.
Gospod Chen je razkril, da je njegov pes star 15 let.
Gospod Chen je razkril, da je njegov pes star 15 let.

»Xiongxiong se pojavi na postaji podzemne železnice Liziba vsak dan med sedmo in osmo uro zjutraj, ko gre njegov lastnik v službo,« je pojasnil domačin. »Nato postopa okoli postaje, še posebno v bližini izhoda B. Gospodarja čaka približno 12 ur vse do osmih zvečer. Ves dan le čaka. V trenutku, ko ga zagleda, pa postane neskončno srečen in vznemirjen.«
Najpogosteje sedi pred izhodom B.
Najpogosteje sedi pred izhodom B.

Kužek od tujcev nikoli ne sprejme hrane in se mirno obrne stran. Vendar je povsem drugače, ko zagleda svojega gospodarja, takrat začne lajati in veselo mahati z repom. »Xiongxionga imam približno sedem ali osem let. Odkar ga imam, me čaka, prav vsak dan. Vedno je vesel, ko me vidi. Tudi jaz se razveselim, vedno prežene utrujenost delovnega dne. Upam, da bo vedno ostalo tako, vendar me skrbi, kako dolgo bo še vzdržal.« Medved je v človeških letih že star 80, kar je več kot ugledna starost. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije