DROGA V BONBONIH

Čistilki pojedli žele bonbone in končali v bolnišnici: halucinacije, tesnoba, znojenje ...

Zaužili sta bonbone, za katere nista vedeli, da vsebujejo drogo. Zaradi hude slabosti sta pomoč poiskali v bolnišnici.
Fotografija: Nevarni žele bonboni, ki so vsebovali snov THC. FOTO: Dnevnik.hr, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Nevarni žele bonboni, ki so vsebovali snov THC. FOTO: Dnevnik.hr, posnetek zaslona

Sobarici sta v počitniški hiši na jugu Hrvaške, v mestecu Konavle, našli vabljive gumijaste bonbone in jih nekaj pojedli. Kmalu zatem sta zapadli v hudo psihofizično stanje, zaradi česar sta morali obiskali bolnišnico, piše dnevnik.hr. Prišlo naj bi do halucinacij, anksioznosti, hitrega bitja srca, znojenja ...

Ko se je s podobnimi simptomi po zaužitju bonbonov v bolnišnici oglasila še ena sobarica, so v počitniško hišo poslali policijo, ki je z analizo ugotovila, da vsebujejo THC. 

Lastnikom bonbonov, kanadskim državljanom, ki so bivali v apartmaju, so odvzeli potne liste. V hišni preiskavi so našli približno pol kilograma takšnih bonbonov, ki so na videz videti kot pravi žele bonboni, posuti s sladkorjem. 

Policija tujcev ni priprla, saj bonbonov niso prodajali niti jih niso nikomur ponudili. Sobarici sta si s sladkarijami postregli sami. 

Po pisanju dnevnika.hr so v nekaterih državah takšni izdelki s THC legalni, zato se dogaja, da jih turisti s seboj prinesejo na dopust, nato pa jih uživajo ljudje, ki ne vedo, za kaj gre. »Spomnim se gospoda, ki je pospravljal stanovanje in vzel čokoladico, ki je bila zavita, in jo pojedel. Posledice so bile res hude, s halucinacijami. Bolnik je kar dva dni haluciniral pod vplivom snovi iz čokoladice,« je povedala Bernarda Hajdić, dr. med., specialistka psihiatrije v dubrovniški bolnišnici. 

Letos poleti so zabeležili primer tudi na Korčuli, in sicer na ladji, ki je plula po Jadranu. »Eden od članov posadke je šel mimo bonbonov, ki so bili v kabini, in je enega zaužil. Državljanki, ki sta bili lastnici bonbonov, sta ladjo in Hrvaško že zapustili. Imel je enake simptome kot naši dve gospe iz mesta Konavle,« je za portal povedal Zoran Tikvica iz kriminalistične policije.

Stroka opozarja, da je v takih primerih pomembno, da ne uživate izdelkov, za katere ne veste, kaj vsebujejo. Posebno pozornost je treba nameniti otrokom, saj so tovrstne snovi zanje lahko smrtno nevarne.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije