DO KDAJ ŠE?

Cene kampiranj na Hrvaškem strmo naraščajo: to so letošnji ceniki

Cene pavšalov so ponekod poskočile tudi za 50–90 odstotkov. Cena pavšala v Istri je v povprečju 4500 evrov za štiri osebe.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Poletno kampiranje ob hrvaški obali je priljubljena oblika dopustovanja med Slovenci. Cene pavšala iz leta v leto naraščajo, tudi letos so višje. Na portalu Avtokampi.si so se vprašali, kakšna so povišanja pavšala za letošnjo sezono.

»V kampih v Premanturi, Novigradu, Savudriji, Poreču, Punatu in na Cresu od 100 do 200 evrov, v kampih v Vrsarju in Fažani od 300–400 evrov, na Lošinju nekje med 500–700 evri,« pišejo na portalu.

Po njihovi analizi se je najbolj dražil pavšal v Valamarjevih premium kampih npr. Lanterna, Ježevac, Krk, kjer so cene pavšalov poskočile za 15 do 30 odstotkov, v kampu Padova na Rabu pa so se cena pavšalov na parcelah ob bazenu ali morju povišale za 50–90 odstotkov.

Cene od 3000 do 10.000 evrov

Za parcelo v bližini morja v kampu Veli Jože v Savudriji je treba odšteti za štiri osebe od 3100 do 3300 evrov, v kampu Valkanela v Vrsarju pa tudi do 5900 evrov. Cene najema v Istri se gibljejo od 3000 pa vse do 9000 v kampu Istra Premium v Fontani.

Povprečna cena pavšalov za štiri osebe v Istri je 4500 za letni najem. Podobne cene so v Kvarnerju in Dalmaciji. 

V Kvarnerju je najdražji najem parcele v kampu Krk Premium, cene pa se gibljejo med 8000 in 10300 evri. V Kampu Ježevac na Krku je treba za najem plačati okoli 7000 evrov, v Baški okoli 5000 evrov.

Za pavšaliste ni več prostora

Čeprav se cene pavšalov vsako leto višje, pa je vse manj parcel namenjenih pavšalistom. Po pisanju portala je število parcel, namenjenih pavšalistom, vsako leto manjše in številni kampi predvsem v Istri in Kvarnerju ne sprejemajo več novih pavšalistov. »Pavšal v kampih Amarin in Porton Biondi v Rovinju ni več mogoč, tudi iz kampa Pila v Punatu na otoku Krk so sporočili, da bodo omogočili pavšal samo še starim gostom.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije