Bryantova brisača za 30 tisočakov

Dragoceni spominek s košarkarjeve zadnje tekme. Novi lastnik namerava odpreti muzej LA Lakers.
Fotografija: Po slovesu mu je navijač potegnil brisačo z ramen. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Po slovesu mu je navijač potegnil brisačo z ramen. FOTO: Guliver/Getty Images

Mamba out, Črna mamba odhaja, je rekel in se tako šaljivo poslovil s košarkarskih parketov. Brisača, ki si jo je pred nagovorom ganjenega občinstva 13. aprila 2016 ogrnil okoli vratu, pa je na dražbi dosegla neverjetno ceno, kar 30.000 evrov!
Tragično je umrl konec januarja letos. FOTO: Reuters
Tragično je umrl konec januarja letos. FOTO: Reuters

Po dvajsetih sezonah in kar petih naslovih prvaka ter še 60 točkah, ki jih je svojemu moštvu priigral na poslovilni tekmi v ligi NBA, je šel v zasluženi pokoj, na poti v garderobne prostore pa mu je zagreti navijač z ramen potegnil brisačo. Seveda se mu še sanjalo ni, da bo Kobe Bryant manj kot štiri leta pozneje umrl v tragični helikopterski nesreči, če bi mu to lahko kdo napovedal, bi dragoceni spominek nedvomno obdržal. A ga ni, prodal ga je za zavidljivih 7000 evrov, bela brisača, potiskana z napisi in fotografijami znamenite ekipe Los Angeles Lakers, pa je na nedavni dražbi zaslužila kar štirikrat več.


Dražba je seveda potekala na spletu, prek avkcijske hiše Iconic Auctions iz Arizone, lastnik pa je najboljšemu ponudniku poleg nje prodal še vstopnici za Bryantovo zadnjo tekmo. David Kohler je tako novi ponosni lastnik dragocenih spominkov, pravi, da je zvest navijač LA Lakers že vrsto let in ima v lasti številne rekvizite in najrazličnejše predmete junakov losangeleškega kluba. Na začetku meseca je odštel 27.000 evrov za šolski album iz leta 1992, ki nosi tudi Bryantov podpis in posvetilo bodoče legende košarkarskih parketov.

Spomnimo, Bryant se je od sveta poslovil 26. januarja letos v strašljivi nesreči s helikopterjem, v kateri je umrlo še osem drugih, tudi zvezdnikova najstniška hči Gianna.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije