BOGATA NAJDBA

Brezdomec v smeteh našel dragoceno sliko

Kanadčan je domneval, da bo podobo Bambija prodal za 80 evrov. Starinar pa je ugotovil, da gre za original iz leta 1937.
Fotografija: Adam in Alex sta postala prijatelja. FOTO: facebook
Odpri galerijo
Adam in Alex sta postala prijatelja. FOTO: facebook

Lastnik prodajalne starin Alexander Archbold iz kanadskega Edmontona pogosto prejme starine od brezdomcev ali ljudi v stiski in jih nato poskuša prodati. Običajno gre za drobnarije, s katerimi zaslužijo le nekaj drobiža. Tako je nedavno prejel sliko slovite srnice Bambi iz kultne Disneyjeve risanke, ki jo je v smetnjaku našel brezdomec Adam Gillian. Alex je bil prepričan, da gre za repliko iz 80. ali 90. let. Pomislil je, da bi lahko zanjo iztržil približno 80 evrov, če bi jo dal iz zlomljenega okvirja in sčistil. Brezdomcu je dal 15 evrov, a ko je pozneje sliko vzel iz okvirja in jo obrnil, je na hrbtni strani zagledal certifikat in spoznal, da gre za original iz leta 1937, risanka je prišla v kina leta 1942. Šlo je za ročno poslikano celuloidno folijo, ki je vredna veliko več.

»Takrat se mi je posvetilo, da jo bom prodal za veliko več, prav tako sem vedel, da ne bi bilo pravično, če bi celoten zaslužek obdržal zase.« Prisegel je, da bo Adamu dal polovico izkupička od prodaje. Na koncu je sliko prodal za 2500 evrov, a je sledil najtežji del. Adama nikakor ni mogel najti, iskal ga je po vsem mestu in središčih za brezdomce. Ko ga je končno našel, mu je izročil denar in ga povabil na kosilo. »Vau, to je super,« je bil zadovoljen Adam. »Ne vem, kaj naj rečem.« To pa ni vse, Alex je prek spleta začel zbirati denar za Adama in je doslej zbral že na tisoče evrov. Zgodba o sliki Bambija je celo prišla na uho Adamove družine, ta je z njim po dolgem času navezala stike. Zdaj jih namerava obiskati v rodnem Ontariu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije